ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκο Χριστοδουλίδη ψηφίζει στις εκλογές το ΔΗΚΟ

Τη στήριξη της υποψηφιότητας του πρώην ΥΠΕΞ αποφάσισε η Κ.Ε του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Με τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διεργασίες εντός του ΔΗΚΟ για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Τα μέλη της Κ.Ε, πέρα από μία αποχή υπερψήφισαν την πρόταση για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του πρώην ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση λήφθηκε σχεδόν ομόφωνα από το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος με μία μόνο αρνητική ψήφο, αυτή του βουλευτή Χρήστου Ορφανίδη, ενώ προηγήθηκε η συνεδρίαση της Γραμματείας με ομόφωνη απόφαση υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής διαδικασίας, οι δύο πλευρές αναμένεται να εντατικοποιήσουν τις συζητήσεις τους για συμπερίληψη στο προεκλογικό πρόγραμμα του υποψήφιου προέδρου προτάσεων του πολυσέλιδου μανιφέστο που του παρέδωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλου κατά την τελευταία τους επίσημη συνάντηση και το οποίο περιέχει βασικές θέσεις και εισηγήσεις του ΔΗΚΟ όπως έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς και στις οποίες στηρίζεται η πολιτική δράση των μελών του.

Μάλιστα στη σημερινή ομιλία του ο Πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι θα διαφυλάξουν την ανεξαρτησία του Νίκου Χριστοδουλίδη εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα διευρυμένο κοινό πολιτικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια παραγωγική συνεργασία μαζί του. Εξήγησε ότι υπήρχαν διαφωνίες στο παρελθόν όμως τώρα το ΔΗΚΟ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να επικεντρωθούν όλοι σε αυτά που τους ενώνουν και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση