ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η επιστολή του πατέρα του 16χρονου στον Ακιντζί

Νέα σημαία της Τουρκίας πήρε στο σχολείο στη Λύση ο «πρωθυπουργός» Τατάρ

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμερα στα κατεχόμενα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου πήγαν στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, απ’ όπου ο 16χρονος Ε/κ υπέστειλε την τουρκική σημαία, για να παραδώσουν μια καινούργια.

Εξάλλου, τ/κ μέσα ενημέρωσης, έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία της επιστολής του πατέρα του 16χρονου προς τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήρθαμε να σας φέρουμε μια καινούργια σημαία», προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται τα παιδιά και την νέα γενιά και πρέπει να μεγαλώσουν ως καλοί πολίτες για να μπορέσουν να προσφέρουν στο ψευδοκράτος που είναι σημαντικό γι’ αυτούς.



Ο κ. Τατάρ παρέδωσε στο σχολείο τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους λέγοντας ότι η μεγαλύτερή του ευχή είναι αυτές οι δύο σημαίες να κυματίζουν μαζί, λέγοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα καθήκοντά τους είναι, παρά τα «εμπάργκο», να ενισχύσουν το ψευδοκράτος, να το στηρίξουν και να μεγαλώσουν παιδιά με εθνική συνείδηση και αρχές.

Η επιστολή του πατέρα 

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στην δημοσιότητα την απολογητική επιστολή του πατέρα του 16χρονου προς τον Μουσταφά Ακιντζί.

Αυτούσια η επιστολή

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας εκφράζουμε μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα.

Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί»

 

Πηγή: ΚΥΠΕ / haberkibris

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X