ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπλόκο σε ιατρικό υλικό προς Κούβα λόγω εμπάργκο των ΗΠΑ!

Ούτε ο κορωνοϊός δεν αλλάζει τη πολιτική τους

Ακόμα και η πανδημία του Κορωνοϊού, που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, δε στάθηκε ικανή προκειμένου οι ΗΠΑ να αλλάξουν έστω κατ΄εξαίρεση τη στάση τους προς την Κούβα! Σύμφωνα με δήλωση του πρέσβη της χώρας στην Κίνα, Carlos Miguel Pereira Hernandez, αεροπλάνο από τη χώρα της Άπω Ανατολής που μετέφερε ιατρικό υλικό απεχώρησε άπραγο καθώς η αμερικανική εταιρεία που θα μετέφερε το υλικό αρνήθηκε να το πράξει. Η μεταφορά ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη(1/4).

Ο λόγος οι κυρώσεις που θα δεχόταν από τις ΗΠΑ καθώς από το 1996 είναι σε ισχύ ο νόμος Helms-Burton που επιβάλλει κυρώσεις σε όποιον συναλλάσσεται με την Κούβα!

«Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, οι κουβανοί δεν έχουν το δικαίωμα να αναπνεύσουν με την ησυχία τους», ανέφερε στην κουβανική «Granma» ο Ερνάντες και συνέχισε:

«Φαίνεται πως ο μεταφορέας, αμερικανική εταιρεία που μισθώθηκε για αυτό το σκοπό έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Ο λόγος ήταν οι κανόνες για οικονομικό και διαφημιστικό εμπάργκο που υπάρχουν κατά της χώρας προορισμού, που έγιναν πιο αυστηρές από τις διοίκηση της υπηρεσίας στης ΗΠΑ, τον απέτρεψαν».

Με ανάρτησή της η Κουβανική προεδρία αναφέρει ξεκάθαρα πως το φορτίο απετράπη από το να φτάσει στον προορισμό του από το «εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά του λαού μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X