ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπαίνει στη Βουλή η Ρούλα Γεωργιάδου

«Αύριο ελπίζω η ορκωμοσία της»

24news team

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο «ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω»

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τη θέση του Δημήτρη Συλλούρη στα βουλευτικά έδρανα θα πάρει η Ρούλα Γεωργιάδου. Η δημοσιογράφος θα μπει στη Βουλή, αφού είναι η πρώτη επιλαχούσα του Κινήματος Αλληλεγγύη στην επαρχία Λευκωσίας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των Βουλευτικών του 2016, η κ. Γεωργιάδου είχε έλθει δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία Λευκωσίας με 904 ψήφους μετά τον κ. Συλλούρη ο οποίος είχε λάβει 2.423 ψήφους. Ακολουθούσε ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο οποίος έχει στο μεταξύ παραιτηθεί, με 723 ψήφους.

Η γνωστή παρουσιάστρια αλλά και ραδιοφωνική παράγωγος εξασκούσε το επάγγελμα της αεροσυνοδού στις Κυπριακές Αερογραμμές, πριν ασχοληθεί με τον χώρο των media. Αργότερα έγινε γνωστή μέσα απο το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ενώ ασχολήθηκε και με τον έντυπο Τύπο. 

Η Ρούλα Γεωργιάδου επιλαχούσα του Κινήματος Αλληλεγγύης, αύριο ελπίζω η ορκομωσία της λέει η Ε. Θεοχάρους

Η Ρούλα Γεωργιάδου είναι η επιλαχούσα στην επαρχία Λευκωσίας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύης, όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, εκφράζοντας επίσης την ελπίδα ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ποιος καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα η οποία κενώνεται με την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η επόμενη θα είναι η κ. Ρούλα Γεωργιάδου, την οποία θα συναντήσω γύρω στις 1330».

«Είναι βέβαια ενήμερη, αλλά θα την ενημερώσω και θα την καθοδηγήσω, αν επιτρέπεται ο όρος, για τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο και θα αναλάβει καθήκοντα», είπε η κ. Θεοχάρους.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X