ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέλος της προεδρικής φρουράς με κορωνοϊό - Ξανά τεστ στον Αναστασιάδη

Σήμανε συναγερμός στο Προεδρικό

Μέλος της προεδρικής φρουράς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το άτομο αυτό δεν έχει συμπτώματα. Το κρούσμα έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχαν γίνει προηγουμένως για τους αξιωματούχους και τα μέλη του προσωπικού στο Προεδρικό Μέγαρο, και αμέσως λήφθηκαν μέτρα στον χώρο του Μεγάρου.

Τα άτομα που είχαν έλθει σε επαφή με το μέλος της προεδρικής φρουράς που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μπήκαν αμέσως σε περιορισμό, είπε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, διευκρινίζοντας πως το πρόσωπο αυτό δεν είναι από τα μέλη της προεδρικής φρουράς που μπαίνουν στο προεδρικό όχημα, αλλά ανήκουν στη συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλαξαν οι βάρδιες και ξεκίνησε σήμερα το πρωί νέος κύκλος εξετάσεων για όλους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργά απόψε.

Ανέφερε επίσης πως μετά τη διαπίστωση του κρούσματος στην προεδρική φρουρά λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα προστασίας στο Προεδρικό Μέγαρο όπως η χρήση μάσκας, η αναγκαστική απολύμανση χεριών και η χρήση γαντιών.

Επίσης το Σάββατο έγινε απολύμανση των χώρων του Προεδρικού και οι πρόσωπο με πρόσωπο επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία πρόσωπα όπως τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και ορισμένους άλλους αξιωματούχους στο Προεδρικό.

Σημειώνεται πως πολλά άτομα που εργάζονται στο Προεδρικό όπως μέλη του διοικητικού προσωπικού εργάζονται εδώ και μέρες από το σπίτι τους.

 Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X