ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννης: Καταγγέλλει Χριστοδουλίδη για λογοκλοπή

«Ο κύριος Χριστοδουλίδης, παραμένει συνεπής στην κακή συνήθεια της αντιγραφής»

Ανακοινώσεις

Για λογοκλοπή κάνουν λόγο από πλευράς του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στρέφοντας τα πυρά τους προς τον ανθυποψήφιο του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το επιτελείο του κου Μαυρογιάννη, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει πως: «είναι με μεγάλη έκπληξη που διαβάσαμε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου του Επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπου ανακοινώνεται ''πρόταση για τη σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας'', ως μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής του, πρόταση την οποία «επεξεργάζεται» ο κύριος Γιώργος Αρέστη».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι με μεγάλη έκπληξη που διαβάσαμε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου του Επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπου ανακοινώνεται «πρόταση για τη σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας», ως μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής του, πρόταση την οποία «επεξεργάζεται» ο κύριος Γιώργος Αρέστη.

Παραθέτουμε αυτούσια την πρόταση που περιλάβαμε στις 50+1 δράσεις που παρουσιάσαμε στις 23/1/23 κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Τύπου για τις 100 ημέρες της διακυβέρνησης Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η πρόταση αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας, στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, από τις αρχές Οκτωβρίου, ως εξής: Θωρακίζουμε το Κράτος Δικαίου. Συστήνουμε Ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής κατά το πρότυπο του άρθρου 255 της συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ, που θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο στη διαδικασία διορισμών σε δημόσια αξιώματα (Ανεξάρτητοι θεσμοί, Πρόεδροι και Μέλη Ημικρατικών Οργανισμών, Επίτροποι κ.ά.), μέσω της υποβολής στον ΠτΔ καταλόγου με ονόματα, τα οποία θα έχουν ελεγχθεί αξιοκρατικά ως προς την καταλληλότητα, ανεξαρτησία κλπ. Η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να καλεί ad hoc συμμετέχοντες με ειδικές γνώσεις, ανάλογα με τους θεσμούς και τα όργανα στα οποία αφορά η διαδικασία.

Είναι λυπηρό, πολιτικός που διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, να παρουσιάζει εν είδει είδησης ως δικές του, προτάσεις που παρουσιάστηκαν από ανθυποψήφιους του.

Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Το ίδιο έπραξε και με τις προτάσεις μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αλλά και με την πρότασή μας για τη σύσταση Ενιαίου Στεγαστικού Φορέα. Ο κύριος Χριστοδουλίδης, παραμένει συνεπής στην κακή συνήθεια της αντιγραφής, με την οποία και εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και για την οποία ουδέποτε απολογήθηκε. Τέτοιες ενέργειες δεν αρμόζουν στο ήθος που εμείς θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική ζωή του τόπου. Χωρίς να διεκδικούμε την αποκλειστικότητα οποιασδήποτε ορθής πρότασης, καταγράφουμε ότι ως στοιχείο ελάχιστης ηθικής, θα μπορούσε ο κύριος Χριστοδουλίδης απλώς να εκφράσει τη συμφωνία του με τις προτάσεις Α. Μαυρογιάννη, ως δείγμα πολιτικού πολιτισμού.

Καθημερινά ο κύριος Χριστοδουλίδης αποδεικνύει ότι, δεν γνωρίζει πως θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί, για αυτό και καταφεύγει σε λογοκλοπές και σπασμωδικές κινήσεις. Στον αντίποδα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει το όραμα, το σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους, για να αναλάβει τα ηνία του κράτους.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση