ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λάθος timing για Αβέρωφ» - Η απάντηση Αναστασιάδη για την ήττα στις εκλογές

«Ένας έμπειρος και σοβαρός πολιτικός όπως είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κάπου παγιδεύτηκε σε ευγενείς φιλοδοξίες»

24news team

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «TET-A-TET», του Alpha Κύπρου και τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος, απάντησε, ανάμεσα σε άλλα, στο τι έφταιξε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κος Αναστασιάδης τόνισε: «Είχα πει, είχα συμβουλεύσει να θυμηθούν κάποιοι τι έπραξα, το 2008, στις προεδρικές εκλογές. Το timing έχει μεγάλη σημασία και η δύναμη της ανάλυσης δεδομένων. Δηλαδή, εάν διαπιστώνεις ότι ενδέχεται να μην έχεις τις προϋποθέσεις, αν δηλαδή δεν μπορείς να γίνεις βασιλεύς, γίνε ο πατέρας του βασιλιά, ο δημιουργός του και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το 2008 διαπιστώνοντας ότι ήμουν αντιδημοφιλής, δεν θεώρησα ότι επειδή ήμουν πρόεδρος της παράταξης θα έπρεπε να διεκδικήσω την Προεδρία».

Εν συνεχεία ο κος Αναστασιάδης είπε: «Με επισκέφθηκε ο Γιαννάκης Κασουλίδης και με ρώτησε τι θα πράξουμε και είπα ότι θα πρέπει να επιλέξουμε έναν υποψήφιο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα και ο κύριος Κασουλίδης είπε είμαι στη διάθεση σου και είπα σε ευχαριστώ. Δεν άσκησα το δικαίωμα ως το είχα. Υποστηρίξαμε τον κύριο Κασουλίδη, στάθηκε στο πλευρό το κόμμα και αν θυμάστε τερμάτισε πρώτος παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις, τότε, προέβλεπαν ότι θα ήταν τρίτος».

Ακολούθως και έπειτα από σχόλιο του δημοσιογράφου εάν το 2008 ο ίδιος μέτρησε τα κουκιά του, ο κος Αναστασιάδης τόνισε: «Βεβαίως γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο κάθε ηγέτης και με λυπεί ιδιαίτερα γιατί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ένας έμπειρος και σοβαρός πολιτικός όπως είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κάπου παγιδεύτηκε σε ευγενείς φιλοδοξίες, αλλά οι οποίες ελήφθησαν σε μια κακή ώρα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X