ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση για επιστροφή Μαρωνιτών: Δεν ξοφλά έτσι η Τουρκία

«Μια τέτοια ενέργεια δεν αίρει την παρανομία και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»

Δεν ξοφλά η Τουρκία με την επιστροφή των προσφύγων Μαρωνιτών στα χωριά τους υπογράμμισε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η επιστροφή των προσφύγων Μαρωνιτών αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας η οποία πηγάζει από την Συμφωνία της τρίτης Βιέννης την οποία η κατοχική δύναμη ουδέποτε εφάρμοσε.

Βάσει των προνοιών της συγκεκριμένης συμφωνίας ανέφερε εξάλλου, «οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να αποστρατικοποιήσουν τα δύο Μαρωνίτικα χωριά, και να επιτρέψουν στους Μαρωνίτες όπως και σε όλους τους κατοίκους της Καρπασίας αλλά και άλλους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα χωριά τους».

Μια τέτοια ενέργεια, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, δεν αίρει την παρανομία και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που έχει επιφέρει η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. Δεν ξοφλά η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο είπε, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία, θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στην άρση της παρανομίας που έχει συντελεστεί με την τουρκική εισβολή και να επιτρέψει και στους άλλους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η πρώτη σύσκεψη με μέλη της τ/κ ηγεσίας, ενώ ορίστηκε και τεχνική επιτροπή για το θέμα. Νέα σύσκεψη για το θέμα προγραμματίζεται για τις 16 Αυγούστου. Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην επιτροπή, ωστόσο συμμετείχε ο λεγόμενος υφυπουργός προεδρίας

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X