ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κούσιος: «Δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας»

«Αν κριθεί αναγκαία αλλά δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο»

Δεν συζητήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται βάσει των εισηγήσεων επιδημιολόγων. Αυτό που ανησυχεί πλέον έντονα την κυβέρνηση είναι το θετικό κρούσμα της παιδιάτρου που οδήγησε σε λουκέτο το παιδιατρικό Λεμεσού, αλλά και η απομάκρυνση μέλους της διευθυντικής ομάδας του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού καθώς διερευνάται αν είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Εκπρόσωπος: Δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αν κριθεί αναγκαία αλλά δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο

Εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο, αλλά σχεδιασμοί για όλες τις πιθανότητες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Κύπρος - Κορωνοϊός: Αρτοποιείο παράκουσε το διάταγμα


Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο καλούνται να εκφράσουν τη θέση τους οι ειδικοί και οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν τις απόψεις των ειδικών, είπε ο κ. Κούσιος. Πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται η λήψη αυτού του μέτρου εφόσον οι εξελίξεις το επιβάλουν, αλλά δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή για κάτι τέτοιο.


Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη του Συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση αναλόγως των εξελίξεων. Θα τους πει για τους σχεδιασμούς που ήδη υπάρχουν στους οποίους περιλαμβάνεται και η πιθανότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας εφόσον προκύψει ανάγκη, πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ακούσει τις απόψεις και εισηγήσεις των πολιτικών αρχηγών και «θα καταλήξουν κατά το δυνατό σε μια κοινή γραμμή» για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  / ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X