ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕ: Θέμα χρόνου η αναχώρηση του πλοίου για Γάζα

Ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Ανακοινώσεις

Είναι θέμα χρόνου να αναχωρήσει το πλοίο για να μεταφέρει βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για εξελίξεις όσον αφορά στο πλοίο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να αναχωρήσει το πλοίο.

Σημείωσε ότι το θετικό είναι ότι, έχει γίνει ο έλεγχος σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που εντάσσονται στον σχεδιασμό της πρωτοβουλίας.

«Υπήρχαν κάποια πρακτικά ζητήματα τα οποία φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί και είναι θέμα χρόνου να αναχωρήσει το πλοίο», είπε.

«Αντιλαμβάνεστε», σημείωσε, ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η πολυπλοκότητα της οποίας απαιτεί και τη δέουσα επιμέλεια, αλλά και τη δέουσα προσοχή, ούτως ώστε, ακριβώς, να μπορέσει να αναχωρήσει το πλοίο και το φορτίο να φτάσει με ασφάλεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο της μη-κυβερνητικής οργάνωσης «Οpen Arms», βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, φορτωμένο με 150 τόνους με ξηρά τροφή, νερό και κάποια ιατρικά αναλώσιμα, και αναμένει να αναχωρήσει για τη Γάζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση