ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΚΕ: Έκπληξη για τις θέσεις ΔΗΣΥ για αποπαγοποιήσεις θέσεων

«Όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023»

ΚΥΠΕ

Έκπληξη από την θέση του ΔΗΣΥ για τις νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας πως οι περισσότερες θέσεις που οδηγήθηκαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του 2023, που ο ΔΗΣΥ είχε εγκρίνει.

«Οφείλω να πω ότι μας έχει προκαλέσει έκπληξη η τοποθέτηση του ΔΗΣΥ», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι «όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023, είτε του κράτους είτε των δημόσιων οργανισμών».

Οι περισσότερες, πρόσθεσε ήταν θέσεις που προνοούνταν στον προϋπολογισμό που είχε υποβάλει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Άρα, ο ΔΗΣΥ διαφωνεί που οι ίδιοι κατέθεσαν και ψήφισαν.

Υπενθύμισε ακόμη ότι νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης με στήριξη του ΔΗΣΥ για κατάργηση της πρόνοιας αποπαγοποίησης θέσεων από τη Βουλή, ένα νομοσχέδιο «που η υφιστάμενη Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου έχει αποσύρει».

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοεί επιπρόσθετο κόστος για το κράτος.

«Εμείς ως Κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε την προσήλωση μας σε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό, αλλά και στη λήψη αποφάσεων πάντοτε εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους», είπε.

Εκποιήσεις: Να διατηρηθεί η φιλοσοφία του κυβερνητικού πακέτου

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε διαβούλευση με τα συγκυβερνώντα κόμματα στο θέμα των εκποιήσεων, ο Εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα «ότι η επικείμενη συζήτηση στη Βουλή θα κινηθεί εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων μας, ώστε να διαμορφωθεί δίκτυ προστασίας στους ευάλωτους δανειολήπτες, και να μην εκμεταλλεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές κενά που ενδεχομένως να υπήρχαν» και συμπλήρωσε: «αναμένουμε η Βουλή να χαιρετίσει και να εγκρίνει τις προτάσεις της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, η φιλοσοφία του συνολικού πακέτου μέτρων πρέπει να παραμείνει υπό την έννοια ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας και περαιτέρω οριζόντια αναστολή των εκποιήσεων.

Ο Πρόεδρος, επεσήμανε, είπε ότι πρόθεση του είναι να βρεθεί μια ολιστική, μόνιμη, νηφάλια προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ερωτηθείς σχετικά με το διορισμό χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η Κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή και μόλις ψηφιστεί σε νόμο το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε διορισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση