ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάρογιαν για Αβέρωφ: «Οι προνομιακοί συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον»

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΠΑ

«Ενώ στήριζα, σε κρίσιμες στιγμές, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ο ίδιος δεν έπαψε να στρέφεται αναίτια εναντίον πλειάδας πολιτικών μου φίλων και συνεργατών», αναφέρει σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν αναφορικά με τα σχόλια του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου περί διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των στελεχών των κομμάτων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΠΑ

Αναφορικά με τοποθέτηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, περί διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των στελεχών των κομμάτων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:

Σε ότι με αφορά, επιμελώς απέφευγα μέχρι σήμερα να προβώ σε χαρακτηρισμούς έναντι του κ. Νεοφύτου, ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου, εκφράζοντας όπως συνηθίζω πάντοτε, σεβασμό προς όλους.

Κατά τα άλλα, με συγκινεί το ενδιαφέρον του κ. Νεοφύτου για τις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Αντί πολιτικών επιχειρηματών, όπως αρμόζει σε κάποιον που διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο.

Θα ήθελα, ωστόσο να του θυμίσω ότι στη ζωή μου έμαθα να τις διαχωρίζω από τις θέσεις μου για το καλό της πατρίδας. Ο ίδιος άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι ενώ οι διαπροσωπικές μου σχέσεις μαζί του δεν ήταν και οι καλύτερες τα τελευταία 12 χρόνια, και μάλιστα όχι εξαιτίας μου, εντούτοις αυτό δεν με εμπόδισε να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του, διερευνώντας έντιμά και ειλικρινά, δυνατότητες συνεργασίας για το καλό της πατρίδας μας, όπως δεν θα διστάσω να το πράξω εκ νέου και στο μέλλον.

Να θυμίσω ακόμα ότι ενώ στήριζα, σε κρίσιμες στιγμές, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ο ίδιος δεν έπαψε να στρέφεται αναίτια εναντίον πλειάδας πολιτικών μου φίλων και συνεργατών.

Τελειώνοντας αναρωτιέμαι, με την δική του λογική, πώς ο ίδιος θα μπορούσε να κυβερνήσει όταν τόσο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, όσο και αυτοί που αποτέλεσαν κατά καιρούς προνομιακούς συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X