ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάρφωσε Αβέρωφ η Καίτη: «Μου είπε να το ανεβάσω στο Facebook»

Προδομένη από τον Αβέρωφ αισθάνεται η Καίτη Κληρίδη

24news team

Τη δυσαρέσκεια της προς το πρόσωπο του πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε η θυγατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη.

Η κα Κληρίδου, αισθάνθηκε προδομένη από το «άδειασμα» εκ μέρους του κου Νεοφύτου σχετικά με ανάρτηση που έκανε η ίδια, στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία… πυροβολούσε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο συνέντευξής της στο podcast «Legal Matters» με τον Χριστόφορο Χριστοφή, η θυγατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, διευκρίνισε πως ο κος Νεοφύτου ήταν αυτός που της είπε να ανεβάσει στο Facebook την εν λόγω ανάρτηση.

Συγκεκριμένα η κα Κληρίδου είπε: «Το μίλησα εκ των προτέρων με τον Αβέρωφ και μου είπε γιατί δεν το έβγαλες ψες, μετά που μίλησε ο Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος κάτι είπε που ήταν υπέρ του Χριστοδουλίδη».

Ακολούθως, τόνισε πως έστειλε το κείμενο που θα ανέβαζε στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος από πλευράς του την παρότρυνε να το αναρτήσει, «Μου είπε βάλε το στο Facebook και θα το προωθήσουμε από εκεί. Λέει μου, θα μαθευτεί καλύτερα. Με πληγώνει αυτό το πράγμα».

Η κα Κληρίδου εν συνεχεία αναφερόμενη στον Αβέρωφ Νεοφύτου είπε: «Με είχε απογοητεύσει πριν, όταν δεν διαχώρισε τη θέση του μετά το Κρανς Μοντανά, αλλά είπα να του δώσω ακόμα ένα chance και με απογοήτευσε μετά διότι δεν υπήρχε λόγος, μπορούσε να αποφύγει να απαντήσει τούτη την ερώτηση. Γιατί να πει ψέματα; Δηλαδή να κάμει κολοτούμπα. Εγώ νόμισα ότι την έκαμε διότι είχε σκοπό να βάλει Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αλλά ύστερα άλλαξε. Οπότε ήταν λόγω συμφερόντων».

Στο ερώτημα του κου Χριστοφή εάν έχει αποδείξεις ότι του έστειλε μειλ με τη δήλωση και την απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, η κα Κληρίδη ανέφερε ότι έχει τα μηνύματα στο WhatsApp.

 

Η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό

Υπενθυμίζουμε την ανάρτηση της κας Κληρίδου που είχε προκαλέσει χαμό στον πολιτικό χώρο, 

«Η μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Αμαύρωσε τον ΔΗΣΥ με την διαφθορά της διακυβέρνησης του και τώρα προσπαθεί να διαιρέσει τον ΔΗΣΥ. Έξέθρεψε τον Νίκο Χριστοδουλίδη με σκοπό να τον βγάλει πρόεδρο για να καλύψει τα νώτα του και να μη αποκαλυφθεί η προσωπική του ανάμειξη στη διαφθορά. Δεν σεβάστηκε τον Γλαύκο Κληρίδη και τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει. Δεν σεβάστηκε το κόμμα που τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε.

Σαν θυγατέρα του ιδρυτή που αποτελεί την παντοτινή πυξίδα μας, Γλαύκου Κληρίδη, θερμή μου παράκληση προς όλους τους πιστούς Συναγερμικούς που ψήφισαν τον αρχηγό και μαχητή του κόμματος μας Αβέρωφ Νεοφύτου, να μην ψηφίσουν τον δούρειο ίππο του Αναστασιάδη, Παπαδόπουλου, Σιζόπουλου, Κάρογιαν και Θεοχάρους. Ψηφίστε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Είναι καθαρός, προέρχεται από οικογένεια αγωνιστών, είναι Πίτσιλλος και φθάνει και μακρινός συγγενής του Γλαύκου Κληρίδη».

«Νομίζω έχει καιρό που άρχισε να φθείρεται το όνομα του κου Αναστασιάδη»

Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κος Αναστασιάδης απάντησε στα όσα του καταλόγισε η Καίτη Κληρίδη με την ίδια να απαντά εκ νέου, «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου σε λίγες μέρες θα πάει σπίτι του. Εγώ θέλω να πω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, ο ΔΗΣΥ θα είναι εδώ ενωμένος δυνατός».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όλοι εμείς που θυμόμαστε τι μας δίδαξε ο Γλαύκος Κληρίδης, πόσες φουρτούνες πέρασε και πως τις αντιμετώπισε, οι γνήσιοι Συναγερμικοί θα σταθούν δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία. Θα ασκήσουμε το ρόλο μας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Εν κατακλείδι είπε: «Νομίζω έχει καιρό που άρχισε να φθείρεται το όνομα του κου Αναστασιάδη, είναι μικρός ο τόπος μας όλοι ξέρουμε πράγματα και καταστάσεις κάποτε όταν μας συμφέρει τις κρύβουμε, αλλά νομίζω ότι ο βίος και η πολιτεία του καθενός είναι ανοικτό βιβλίο στην Κύπρο. Ίσως έπρεπε να κάνουμε κάποιες σκέψεις νωρίτερα για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτός ο άνθρωπος».

Με μια πρόταση «τελείωσε» την Καίτη ο Αβέρωφ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου «τελείωσε» με μία του πρόταση την Καίτη Κληρίδη όταν κλήθηκε να σχολιάσει το όλο θέμα που είχε δημιουργηθεί, «Δεν υιοθετώ την άποψη της Καίτης. Εάν αποφεύγονταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις των στελεχών σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ναι έγιναν λάθη και αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο ευθύνης μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Ο καθένας με τη συνείδηση του είχε την επιλογή του, θα μπορούσαμε να συγκρατηθούμε χωρίς τοποθετήσεις. Έγιναν και ένθεν και ένθεν. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και συνεργάτης για χρόνια στη διάσωση της χώρας να δεχτώ την οποιαδήποτε κατηγορία προς οποιονδήποτε, είτε αυτός είναι πολιτικός μου αντίπαλος και πολύ περισσότερο κάποιον που υπηρέτησε δέκα χρόνια ως Προέδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν υιοθετώ την άποψη της Καίτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση