ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος η προεκλογική - Ο λόγος στον λαό

Όλες οι εξελίξεις στο 24News

24news team

Μια μεγάλη προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε απόψε (10/02) και επίσημα, με το τελευταίο μεγάλο debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο στούντιο του «Omega» σε ένα διακαναλικό debate στο οποίο συμμετείχε και η Κρατική Τηλεόραση.

Δείτε πως εξελίχθηκε το Debate 

Χριστοδουλίδης για υπόθεση Σαρφό

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Τορναρίτη για την υπόθεση Σαρφό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «με απόλυτη σαφήνεια δεν δίνει άδεια το ΥΠΕΞ για είσοδο στη χώρα χωρίς την έγκριση του ΥΠΕΣ. Σας καλώ να ζητήσετε από το ΥΠΕΣ έρευνα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεν έχω παρέμβει».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι δεν έχει τίποτα να σχολιάσει καθώς δεν γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Τορναρίτης», σημείωσε.

Αντιπαράθεση για την «αντιγραφή» Χριστοδουλίδη

Ανέβηκαν οι τόνοι όταν η συζήτηση έφτασε στην κατηγορία του Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντέγραψε την πρόταση του για το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στον κ. Μαυρογιάννη είπε ότι «μια πρόταση που υιοθετούμε και εμείς έπρεπε να τη χαιρετίσετε και όχι να την απαξιώνετε. Λυπάμαι».

Ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε: «Εγώ λυπάμαι περισσότερο γιατί οι δικές σας αναφορές ήταν πιο απαξιωτικές. Εμείς μιλάμε στο φως κι εσείς υπόγεια. Όλοι σχολιάζουν πως ο κ. Χριστοδουλίδης λέει τα πάντα και τίποτα. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είναι όντως ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρέπει να τύχει διερεύνησης».

Γιατί ο κόσμος ΔΗΣΥ να στηρίξει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

Είναι η ευκαιρία για όλο το δημοκρατικό φάσμα του τόπου να γυρίσει σελίδα. Επίσης, ο κόσμος ενδιαφέρεται για μια υγιή οικονομία κάτι το οποίο πιστεύω ότι προσφέρουμε. Ακόμη ο κόσμος ενδιαφέρεται να υπάρξει πάταξη στη διαφθορά και τη δημιουργία κράτος δικαίου, αναφέρει ο κος Μαυρογιάννης.

Το σχόλιο του Χριστοδουλίδη για την κατάσταση στον ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ δεν διασπάται, ο ΔΗΣΥ μετά από αυτή την εκλογική διαδικασία θα είναι πιο ισχυρός. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη την αναλαμβάνω. 

Ο Μαυρογιάννης για τις επαφές με τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Την Τρίτη κάναμε μια συνομιλία ενός λεπτού λόγω ενός τεχνικού προβλήματος και την Τετάρτη μας βγάλαν ότι φάγαμε και μαζί και κυκλοφορούσε και βίντεο. Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι αν ήταν μια απλή συζήτηση που έκαναν δεν θα δήλωνε ο κ. Μαυρογιάννης συγκινημένος από το ενδιαφέρον του κ. Αβέρωφ. Το τεχνικό θέμα δεν το αντιλαμβάνομαι

Μαυρογιάννης για διορισμό ΥΠΟΙΚ

Ερωτηθείς αν παραδέχεται ότι η συνύπαρξη με το ΑΚΕΛ προκαλεί ανασφάλεια και γι’ αυτό ανακοίνωσε τον Υπουργό Οικονομικών του, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι προέβη στην εν λόγω ενέργεια για να καθησυχάσει. «Δεν υπάρχει εξάρτηση από τον οποιοδήποτε. Εμείς έχουμε ανακοινώσει ΥΠΟΙΚ και ομάδα συμβούλων υπό τον Μάριο Κληρίδη», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο προς τον κ. Χριστοδουλίδη ότι οι πολίτες ανησυχούν για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και κληθείς να πει ποιον θα διορίσει ως ΥΠΕΞ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Δεν νιώθω ότι υπάρχουν ανησυχίες. Είναι θεμιτό κάποιοι να επιλέγουν να ανακοινώσουν κάποια ονόματα, άποψη μου είναι ότι αν θα κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να ανακοινώσεις ολόκληρο το Υπουργικό».

Θα ξανά διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Ερωτηθείς στο αν θα διεκδικήσουν ξανά την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δύο υποψήφιοι απάντησαν κατηγορηματικά πως δεν τους απασχολεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα ο κος Χριστοδουλίδης είπε πως αν τον προβλημάτιζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, ενώ ο κος Μαυρογιάννης χαρακτηριστικά: «28 Οκτωβρίου 1940, Ιωάννης Μεταξάς, ΟΧΙ».

- Εξέφρασαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των Τ/κ πολιτών οι δύο υποψήφιοι 

Στο σημείο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης 

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πάρα πολύ θετικά, είμαστε αισιόδοξοι και πανέτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε κατά την άφιξή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρώτος έφτασε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 

«Είναι το τέλος μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας. Νιώθουμε ανακούφιση και είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε κατά την άφιξή του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X