ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η συγκίνηση του Νίκαρου (vid)

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε περάσει ανάλογες ή και χειρότερες δοκιμασίες»

Την Τετάρτη, 8 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό ανακοινώνοντας την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων έως και την 30ή Απριλίου.

Οι αρμόδιοι φορείς με δραστικά μέτρα καταβάλλουν προσπάθεια περιορισμού του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Ο κ. Αναστασιάδης, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ότι, «αυτό που θέλω είναι, όταν θα βρεθούμε, χωρίς περιορισμούς στο επόμενο γιορταστικό τραπέζι, να μη λείπει κανένα από τα παιδιά μας, κανένας από τους γονιούς, κανένας παππούς ή γιαγιά».

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος είπε:

Αυτό που θέλω να γνωρίζετε είναι πως η διάρκεια ισχύος τους, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πόσο με αυστηρότητα υπομένουμε τη δυσφορία που προκαλούν.

Γνωρίζω πως τα μέτρα θα είναι οδυνηρότερα τούτες τις μέρες του Πάσχα, που θα γιορτάζαμε, με τους αγαπημένους μας.

Αυτό που θέλω, είναι όταν θα βρεθούμε, χωρίς περιορισμούς στο επόμενο γιορταστικό τραπέζι, να μη λείπει κανένα από τα παιδιά μας, κανένας από τους γονιούς, κανένας παππούς ή γιαγιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε περάσει ανάλογες ή και χειρότερες δοκιμασίες.

Εάν καταφέραμε να επιβιώσουμε είναι γιατί όλοι μαζί όταν δοκιμαστήκαμε χάρις στο πείσμα και την αποφασιστικότητα μας, κατορθώσαμε να υπερβούμε τις δοκιμασίες και να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί.

Ούτε τυχαία είναι τα όσα ενθαρρυντικά καταγράφονται.

Για αυτό και θέλω θερμά να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που με την ωριμότητα που επιδεικνύουν, πειθαρχούν στα μέτρα και ταυτόχρονα δίνουν μαθήματα σε όσους αρνούνται να επιδείξουν πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας.

Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας.

Κάθε μέρα που περνά και τα κρούσματα είναι λιγότερα, μας φέρνει πιο κοντά στην ημέρα που θα επιστρέψει η ζωή μας στους κανονικούς της ρυθμούς.

Για τούτο, για άλλη μια φόρα απευθύνω έκκληση προς όλους: Παραμείνετε στα σπίτια, στα καταφύγια σας, και θα τα καταφέρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X