ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η σημαιολογία των γραβατών Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη

Το χρώμα της γραβάτας που επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους οι υποψήφιοι, είναι ένα εργαλείο πολιτικού μάρκετινγκ

24news team

Σε μια προεκλογική αναμέτρηση, κάθε τι έχει το ρόλο του. Ακόμα και το χρώμα της γραβάτας που επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους οι υποψήφιοι, είναι ένα εργαλείο πολιτικού μάρκετινγκ. Μια ολόκληρη ομάδα που βρίσκεται πίσω από τους πολιτικούς υποψηφίους και ηγέτες, ασχολείται με την εμφάνισή τους και σίγουρα, το πόσο προσεγγίσιμοι ή αυστηροί θα δείξουν στο κοινό, ορίζεται και από το ντύσιμό τους.

Το χρώμα της γραβάτας που θα επιλέξουν έχει διαφορετική σημειολογία.

Στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων για την Προεδρία, είδαμε τρεις διαφορετικές επιλογές στο χρώμα της γραβάτας.

Ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, εμφανίστηκε με γραβάτα σε σκούρο μπλε χρώμα. Πρόκειται για ένα χρώμα που επιλέγουν συχνά οι πολιτικοί παγκοσμίως αλλά και άντρες ανεξαρτήτως επαγγέλματος και θέσης εξουσίας, με αποτέλεσμα το κοινό να μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το πρόσωπο.

Το σκούρο μπλε μάλιστα, προδιαθέτει την παρουσία ενός έξυπνου και συγκροτημένου ανθρώπου.

*Ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, εμφανίστηκε με γραβάτα σε σκούρο μπλε χρώμα

Με ριγέ γραβάτα σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του γκρι εμφανίστηκε ο κύριος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

*Το απαλό γαλάζιο που επέλεξε ο κος Μαυρογιάννης, στέλνει το μήνυμα της εσωστρέφειας

Οι ρίγες δημιουργούν μια ήρεμη, κλασική επιχειρηματική εμφάνιση και αυτοί που την επιλέγουν είναι συνήθως αξιόπιστοι, πιστοί, προσεκτικοί. Το απαλό γαλάζιο στέλνει το μήνυμα της εσωστρέφειας, ενώ το γκρι στην ψυχολογία του χρώματος, υποδηλώνει ωριμότητα και ευφυία.

Με μπορντό γραβάτα με διακριτικό άσπρο μοτίβο εμφανίστηκε ο κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι αποχρώσεις του κόκκινου, υποδηλώνουν δυναμισμό και πάθος. Οι περισσότεροι πολιτικοί που φορούν μια κόκκινη γραβάτα θέλουν να τονίσουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους. Παράλληλα, το μπορντό εκπέμπει και οικειότητα.

*Οι αποχρώσεις του κόκκινου που επέλεξε ο κος Χριστοδουλίδης, υποδηλώνουν δυναμισμό και πάθος

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση