ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κακός χαμός με τα 3 ψέματα του Χριστοδουλίδη (vid)

«Τρίτο ψέμα, τρίτο ψέμα...»

24news team

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση έγινε στο πρώτο διακαναλικό debate για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, το βράδυ της Πέμπτης (3/11), ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για συνεχόμενα ψέματα αναφορικά με τη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο, στην προσπάθεια του κυρίου Αναστασιάδη να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η κόντρα ξεκίνησε όταν ο δημοσιογράφος και συντονιστής της τηλεμαχίας Μιχάλης Παυλίδης, απεύθυνε το εξής ερώτημα στον Πρόεδρο και υποψήφιο του ΔΗΣΥ: «Κύριε Νεοφύτου, είπατε απόψε πως δεν είστε πολιτικός που κρύβεστε. Ο νέος Πρόεδρος που θα εκλεγεί, θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι το 2028. Εγώ απόψε πραγματικά δεν θα κοιμηθώ ήσυχος αν δεν κάνω ακόμη μία προσπάθεια να απαντηθεί ένα ερώτημα το οποίο, φαντάζομε είναι ερώτημα όλων όσων ξενύχτησαν μέχρι αυτή την ώρα να μας παρακολουθήσουν.
Μιλούμε για διαφάνεια. Αιωρείται όπως είπατε ένα ψέμα στην αρχή της συζήτησης. Μιλήσατε για ένα ψέμα. Τι είναι αυτό το ψέμα κύριε; Διαλύστε τα σύννεφα όπως τα διαλύσατε και στις σχέσεις σας με τον κύριο Αναστασιάδη, διότι θα μείνει μια σκιά η οποία νομίζω θα είναι ερώτημα όλων, και του κύριου Μαυρογιάννη και του κύριου Χριστοδουλίδη αλλά και των τεσσάρων μας εδώ».

Απαντώντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε: «Κύριε Παυλίδη, τρεις φορές απόψε ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ετοίμασε καμιά δήλωση στην προσπάθεια του τον περασμένο Δεκέμβρη, θεσμικά, ως επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να κρατήσει την ενότητα της παράταξης. Αυτό που είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης το υπογραμμίζω με κεφαλαία γράμματα είναι ακόμη ένα ψέμα του κύριου Χριστοδουλίδη».

Από πλευράς του ο Νίκος Χριστοδουλίδης διευκρίνισε: «Έχω πει δημόσια ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όχι απόψε, έκανε πολλές προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση, αλλά δεν οδηγηθήκαμε σε αποτέλεσμα και δεν δεχόμουνα, σε καμία απολύτως περίπτωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που με τίμησε με τρεις θέσεις, γιατί αυτός με τίμησε, να βρίσκεται υπό πίεση σε σχέση με το γεγονός ότι εγώ δεν αποδεχόμουν κάτι που ήθελε ο κύριος Νεοφύτου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Ο ΠτΔ ετοίμασε κείμενο σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουμε την παράταξη και να μην έχουμε τη διασπαστική κίνηση του κύριου Χριστοδουλίδη και συνεχίζει στο πρώτο ψέμα να προσθέτει και δεύτερο»

Σε έντονο ύφος ο κος. Νεοφύτου τόνισε: «Ήταν πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοίμασε ο ίδιος, ιδιοχείρως, ούτε με γραμματέα, ούτε με σύμβουλο, ένα κείμενο σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουμε την παράταξη και να μην έχουμε τη διασπαστική κίνηση του κύριου Χριστοδουλίδη και συνεχίζει στο πρώτο ψέμα να προσθέτει και δεύτερο. Δεν ήταν δικό μου, ούτε το κείμενο, η δική μου θέση ήταν ξεκάθαρη, απόλυτη. Πρόεδρε, όποια πρωτοβουλία εσύ κρίνεις σωστή για την ενότητα του κόμματος, εγώ δεν θέλω να μου την πεις. Εγώ την εγκρίνω όποια και αν είναι. Και μένω ως εδώ».

Σηκώνοντας το γάντι ο κος. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Και ήταν συγκεκριμένες αναφορές που ήθελε ο κύριος Νεοφύτου να κάνω εγώ, τις οποίες δεν αποδέχτηκα και ευτυχώς γιατί κάποτε προκύπτει και θετικό μετά από αυτή τη συζήτηση, η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στη Λεμεσό, στην κατοικία του, μια μέρα πριν να παραιτηθώ, στη παρουσία τεσσάρων άλλων ατόμων. Ευτυχώς που δεν ήμασταν μόνοι μας».

Κάπου εκεί άναψαν τα αίματα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να λέει: «Τρίτο ψέμα. Τρίτο ψέμα. Μιλούμε για τον Δεκέμβρη και αναφέρεται σε συνάντηση τον Γενάρη» και τον κο Χριστοδουλίδη να απαντά: «Τον Δεκέμβριο υπήρξε μια κοινή συνάντηση μεταξύ εμένα και του κυρίου Νεοφύτου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κύριος Νεοφύτου αποχώρησε σε κάποιο διάστημα, εγώ έμεινα με τον Πρόεδρο. Αλλά ξέρετε. Είναι προφανές τι γίνετε κύριε Κασκάνη. Ο κύριος Νεοφύτου ένιωθε ότι δεν είχε τη στήριξη του Προέδρου, είπε δημόσια ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να ξεκαθαρίσει, επειδή έτυχε ο Πρόεδρος να πει, επαναλαμβάνω, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση ότι οι τρεις είμαστε συνεργάτες του. Ε ναι είμαστε, είναι γεγονός. Είπε το αυτονόητο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ακολούθως φανερά εκνευρισμένος κος Νεοφύτου ξέσπασε λέγοντας: «Αυτός θα είναι ο αυριανός ηγέτης της Κύπρου. Αυτός θα είναι ο αυριανός ηγέτης. Μιλούμε για τον Δεκέμβρη του 2021. Στην πρωτοβουλία του Προέδρου να θωρακίσει την ενότητα του Κόμματος και μας ανταπαντά για μια εκδήλωση στο Μέλαθρον που έγινε πριν μερικές μέρες».

«Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη και συνεχίστηκε τον Ιανουάριο κύριε Νεοφύτου. Γι’ αυτό οδηγήθηκα στην παραίτηση. Έχει, γιατί εκεί οδηγήθηκα στις 11 Ιανουαρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο στην οικία του στη Λεμεσό. Ας σεβαστούμε λίγο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε σε έντονο ύφος ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση