ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος δέχτηκε 26 αιτήματα για μεταφορά ξένων υπηκόων

Τα αιτήματα, όπως είπε, αφορούν τη μεταφορά ξένων υπηκόων που επιθυμούν να φύγουν από την περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος έχει δεχτεί 26 αιτήματα από 26 χώρες για μεταφορά ξένων υπηκόων από την περιοχή της Γάζας και το Ισραήλ στις χώρες τους μέσω Κύπρου, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου που συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε, ότι αυτό που συζητήθηκε είναι ο ανθρωπιστικός ρόλος, που η Κύπρος επιτελεί τις τελευταίες μέρες. Σημείωσε ακόμα ότι τα δεδομένα παρακολουθούνται στενά και ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

«Ήδη έχουμε 26 αιτήματα από 26 χώρες και ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο βαθμό που μπορούμε», είπε.

Τα αιτήματα, όπως είπε, αφορούν τη μεταφορά ξένων υπηκόων που επιθυμούν να φύγουν από την περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ και να μεταβούν στις χώρες τους, μέσω Κύπρου που θα λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός. Σημείωσε ότι μέχρις στιγμής, μέσω του «Σχεδίου Εστία» η Κυβέρνηση είναι σε θέση να ανταπορκιθεί στον μέγιστο βαθμό

Πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο έγινε και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή, για το πώς μπορεί να εξελιχθεί τις επόμενες μέρες και πώς μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 447 άτομα από την Κύπρο και έχουν έλθει περίπου 600.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Κύπρος αξιολογεί διαρκώς τα δεδομένα στην περιοχή, κάτι που γίνεται και από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και από τις αρχές της Κύπρου. Τα τελευταία 10 χρόνια, συμπλήρωσε, υπήρχε μια ομαλοποίηση στην περιοχή παρόλες τις κατά καιρούς κρίσεις σε μικρότερο βαθμό.

«Βλέπουμε τώρα μια γεωπολιτική διαφοροποίηση που πρέπει να παρακολουθούμε στενά, παρακολουθούμε στενά όλα τα σενάρια, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση