ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί τους Τ/κ»

Η ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών»

ΚΥΠΕ

Τους ισχυρισμούς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί την τ/κ κοινότητα και ότι η λύση των δυο κρατών είναι «η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή», προβάλλει σε νέα γραπτή ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, αναφέρεται, «σε πρόσφατη ανακοίνωσή του προέβη σε αβάσιμους ισχυρισμούς. Το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία κατέστρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960. Η μόνη κατοχή στο νησί είναι η κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 από την ελληνοκυπριακή ηγεσία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο τουρκοκυπριακός λαός, ο οποίος έμεινε απάτριδος, ίδρυσε την τδβκ, ασκώντας το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση. Ο κοσμικός τουρκοκυπριακός λαός, που πιστεύει στο κράτος δικαίου, έχει (δικό) του κράτος, δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, βουλή και κυβέρνηση».

Το «υπεξ» ισχυρίζεται ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους καθώς και ότι «η ε/κ πλευρά τηρεί υποκριτική στάση απέναντι στο μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης βασισμένης στην πολιτική ισότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ε/κ πλευρά «παρεμποδίζει την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων».

«Η επιλογή της λύσης που βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι μια επιβολή, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X