ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Γιολίτη αφήνει εκτεθειμένο τον Νίκαρο για την διαφθορά

Βολές από όλα τα κόμματα για το σχετικό νομοσχέδιο

Στέλιος Ξιουρής

Η βασικότερη κατεύθυνση που έδωσε πομπωδώς και επανειλημμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περί του πακέτου μέτρων κατά της διαφθοράς, φαίνεται ότι δεν υλοποιείται από την αρμόδια Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ, που αυτό το διάστημα δείχνει να έχει άλλες προτεραιότητες.

Συγκεκριμένα η περιβόητη και περιλάλητη Αρχή κατά της διαφθοράς, που κατέστη ΡΟΜΦΑΙΑ, τόσο για τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και μεταγενέστερα από την Έμιλυ Γιολίτη, μετατρέπεται σε πρωτοφανές ΦΙΑΣΚΟ το οποίο δέχεται πανταχόθεν βέλη, με την πλειοψηφία να είναι εξ οικείων.

Χαρακτηριστικές προς τούτο και οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Νομικών και Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο οποίος έμεινε εμβρόντητος από το περιεχόμενο του νομοθετήματος, αναφέροντας ότι «το νέο κείμενο εξακολουθεί να έχει προβλήματα με επικαλύψεις αρμοδιοτήτων με άλλους φορείς, ασάφειες και στρεβλώσεις που πιθανόν να εκτροχιάσουν την Αρχή. Κάλεσε δε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αφουγκραστεί τα αιτήματα όλων των κομμάτων και να προχωρήσει σε αλλαγές οι οποίες θα καταστήσουν λειτουργικό το νόμο. Ήδη σημείωσε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρότειναν δεκάδες αλλαγές».

Ο Γιώργος Γεωργίου, τόνισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς την μελέτη του νομοσχεδίου, με στόχο να ψηφιστεί πριν την διάλυση της Βουλής για τις εκλογές.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού επεσήμανε ότι ενώ όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της διαφθοράς στην Κύπρο, όλοι οι επηρεαζόμενοι φορείς διαπιστώνουν ότι το κείμενο του νομοσχεδίου έχει αδυναμίες, αντιφάσεις, κενά και ουδόλως η Αρχή που θα δημιουργηθεί, θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για την ίδρυση Αρχής Κατά της Διαφθοράς, επιστράφηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πριν ένα χρόνο από την Επ. Νομικών, αφού κρίθηκε ανεφάρμοστο, ώστε να τροποποιηθεί και να γίνει αποδεικτό με την νέα φιλοσοφία και προσανατολισμό της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο χρόνος παρήλθε χωρίς να γίνει συμβατό τουλάχιστον νομοτεχνικά και η κατάθεση του εκ νέου στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ξεσήκωσε θύελλα , λόγω των ασαφών προνοιών του..

Όλα τα κόμματα χαρακτήρισαν το νομοθέτημα έμπλεο ατελειών και αρκετές πρόνοιες του αλληλο-επικαλύπτονται και συγκρούονται με άλλες νομοθεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X