ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα

Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα

24news team

Στη Κύπρο φθάνει σήμερα το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μεγάλη συνοδεία, ενόψει της φιέστας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο 20 Ιουλίου, ανήμερα της μαύρης επετείου.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο Τούρκος Πρόεδρος, επισκέπτεται τα κατεχόμενα, ύστερα από πρόσκληση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο πρόκειται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας – ψευδοκράτους. Θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, ενώ παράλληλα θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα κατεχόμενα. Μετέπειτα θα ακολουθήσει ομιλία του Τούρκου προέδρου στη «βουλή», ενώ προβλέπεται να παρακαθίσει σε σύσκεψη στο «προεδρικό». Ακολούθως, θα μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα έχει συνάντηση με τη νεολαία του ψευδοκράτους.

Το βράδυ θα ακολουθήσει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας «διασημοτήτων», στο πλαίσιο «διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού βόρειας Κύπρου», όπως αναφέρουν.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ημέρα της Τουρκικής εισβολής, προβλέπεται να μεταβεί στο τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά για την πρώτη προσευχή του μπαϊραμιού, καθώς είναι η πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών. Στις 9 θα παραστεί στην παρέλαση που γίνεται για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Ερσίν Τατάρ αναμένεται να κάνουν τα εγκαίνια για τον περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το πλοίο – μουσείο της εισβολής στον Καραβά και του μετζίτ του Μπιλάλ Αγά, του κήπου στο ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου και του χώρου στάθμευσης κοντά στην λεωφόρο Κένεντι, στην περιφραγμένη πόλη του Βαρωσιού που έχει ανοίξει.

Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα

Ενώ θα πραγματοποιείτε η τουρκική φιέστα στα κατεχόμενα, με τις προκλητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις των πολιτικών αξιωματούχων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, η Αθήνα πρόκειται να αποστείλει αντιπροσωπεία στη Λευκωσία, στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, τις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ταξιδέψουν στη Κύπρο, ο Υπ. Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη. Μηνύμα στήριξης στην Κυπριακή Δημοκρατία, θέλει να στείλει η Αθήνα, στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει, με τις τουρκικές προκλήσεις να έχουν φθάσει στο ζενίθ των αντοχών της Κύπρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση