ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η ανανέωση δίνει νέα πνοή και πορεία στον ΔΗΣΥ»

Όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Με τη συμπλήρωση της νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ θα πρέπει να ξεκινήσει σκληρός αγώνας για να επανεύρουμε τον εαυτό μας και τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε, ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν νέα πνοή και νέα πορεία στην παράταξη.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του για τις εσωκομματικές εκλογές, στο λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λεμεσό, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι με την συμπλήρωση της ηγεσίας της παράταξης «προσδοκούμε όλοι και είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί, από την επομένη θα πρέπει να ξεκινήσει ένας σκληρός αγώνας, μια προγραμματισμένη εκστρατεία, έτσι ώστε να επανέβρουμε τον εαυτό μας και βεβαίως τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε».

Σε παρατήρηση ότι ο ΔΗΣΥ βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση, ανέφερε πως το κόμμα πρέπει να ενεργεί «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που γνωρίζει πότε να ασκεί κριτική, πότε να είναι δημιουργική - που έτσι πρέπει να είναι μια πολιτική δύναμη - και όχι με έγνοια πώς να ασκήσει κριτική».

« Θεωρώ πως και αυτός θα είναι και ο ρόλος του ΔΗΣΥ και το έχει αποδείξει πάντα. Το κριτήριο είναι το ευρύτερο όφελος του λαού και όχι το όφελος του κόμματος, μέσα από ενδεχομένως μια αρνητική ή λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Και δεν είναι τέτοιος ο ΔΗΣΥ, ούτε πρόκειται να ακολουθήσει έναν ανάλογο βηματισμό», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως εκτός από νέα θα είναι και νεαρή η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο τέως ΠτΔ είπε πως «η ανανέωση δεν είναι φαινόμενο του ΔΗΣΥ, αλλά είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο να βλέπουμε Πρωθυπουργούς στην ηλικία των 32 και των 37 χρόνων».

Σημειώνοντας πως ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είδε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παλιότερους πολιτικούς να αντικαθίστανται από ικανότατους νέους, ανέφερε ότι «η ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν νέα πνοή και νέα πορεία στην παράταξη».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση