ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακηρύχθηκαν οι έξι ευρωβουλευτές - Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» η ανακήρυξη των εκλεγέντων Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τους Λουκά Φουρλά και Μιχάλη Χατζηπαντέλα (ΔΗΣΥ), τον Γιώργο Γεωργίου (ΑΚΕΛ), τον Φειδία Παναγιώτου (ανεξάρτητος), τον Γεάδη Γεάδη (ΕΛΑΜ) και τον Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ).

Στο κέντρο «Φιλοξενίας» έφτασε πρώτος ο κ. Φουρλάς, μετά ακολούθησαν συνοδευόμενοι με συγγενικά τους πρόσωπα ο κ. Γεωργίου και ο κ. Μαυρίδης. Μετέπειτα έφτασαν στο σημείο ο κ. Γεάδη και ο κ. Χατζηπαντέλα. Τελευταίος έφτασε ο κ. Παναγιώτου μαζί με τους γονείς του.

Η διαδικασία της ανακήρυξης πραγματοποιήθηκε σε πολύ κάλο κλίμα χωρίς συνθήματα, με τους ευρωβουλευτές να συγχαίρουν ο ένας τον άλλον.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της διαδικασίας, οι Αρχηγοί των κόμματων πήραν τον λόγο. Από πλευράς ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου τόνισε οτι τώρα έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας, προσθέτοντας ότι οι δυο ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συνεχάρη αρχικά στις δικές του δηλώσεις την Υπηρεσία Εκλογών και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διπλή εκλογική διαδικασία, μια πρωτόγνωρη, όπως είπε, διαδικασία για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι το καθήκον της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών έχει επιτευχθεί.

Το ΑΚΕΛ έχει εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή σε αυτές τις εκλογές, τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος έχει μια πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία και τη δράση του Ευρωκοινοβουλίου, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι αυτή την εμπειρία θα αξιοποιηθεί για να συνεχίσει το ΑΚΕΛ «να αποτελεί μια δύναμη διεκδίκησης πρώτα από όλα για την Κύπρο και τον λαό της μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά γενικότερα και από την δράση του στην ΕΕ»

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου εξέφρασε με τη σειρά του χαρά και ικανοποίηση για την εκλογή του, προσθέτοντας ότι έχουν μέχρι τώρα ειπωθεί πολλά και από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει να μιλά με πράξεις.

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ευχαρίστησε από την πλευρά του τις 40 χιλιάδες και πλέον ανθρώπων «οι οποίοι μας έδωσαν τη δύναμη να στείλουμε έναν νέο Ευρωβουλευτή», τονίζοντας ότι μετά την ένταξη του κόμματος στο κόμμα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, το ΕΛΑΜ θα πράξει «ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας», και ευχήθηκε στον Γεάδη Γεάδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

Τέλος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στην διαδικασία. Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη τον Κώστα Μαυρίδη για τη νίκη του και πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να συμμετέχει στι 2ο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X