ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Γιολίτη - «Αντί να κρύβεται οφείλει να απαντήσει»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η υπόθεση της κας Γιολίτη είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν θα την αφήσουμε να κλείσει αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν αν κάποια στιγμή η αστυνομία θα μπουκάρει στο σπίτι τους και θα κατάσχει τους υπολογιστές τους, αν τυχόν ασκήσουν κριτική ή σατιρίσουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης εκ των υστέρων δήλωσε ότι δεν θα κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος του πολίτη. Είναι η ίδια όμως που υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία -της οποίας είναι και πολιτική προϊστάμενη- για ένα θέμα που γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει ότι αφορά την αστική και όχι την ποινική δικαιοσύνη. Επομένως, δεν θα έπρεπε καταχρηστικά να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας. Αντί να κρύβεται η Υπουργός οφείλει να απαντήσει.

Και η Αστυνομία καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε, καθώς και για τις αμφιβόλου νομιμότητας ενέργειές της να προβεί σε έρευνα σε σπίτι και να κατασχέσει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης σατιρικού λογαριασμού.

Η υπόθεση της κας Γιολίτη δεν είναι παρά άλλο ένα κρούσμα στη γενικότερη αλαζονεία και αυταρχισμό που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Η κυβέρνηση όχι μόνο υποσκάπτει όσους θεσμούς δεν κατόρθωσε να ποδηγετήσει, αλλά πλέον επιχειρεί να φιμώσει και τους ίδιους τους πολίτες, την ελευθερία έκφρασης ακόμα και τη σάτιρα. Οι καθεστωτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές της κυβέρνησης είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

H κυβέρνηση και η εμπλεκόμενη υπουργός θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για όλα αυτά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει το σχετικό θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X