ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ

Θα γίνει δεκτός από τον ομόλογο του

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης αναχωρεί αύριο για το Τελ Αβίβ όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Αγγελίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου θα γίνει επίσημα δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ από τον Ισραηλινό ομόλογό του Avigdor Liberman.

Ακολούθως οι αντιπροσωπείες των δύο Υπουργείων θα συζητήσουν θέματα διμερών σχέσεων και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, θέματα περιφερειακής ασφάλειας, το ρόλο της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και το Κυπριακό πρόβλημα. Κατά την επίσκεψη ο κ. Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ στην Ιερουσαλήμ και θα επισκεφθεί τον Ναό της Αναστάσεως καθώς και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος «Yad Vashem», όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Η επίσκεψη αυτή η οποία αποτελεί συνέχεια σειράς επισκέψεων που έχουν πραγματοποιηθεί εκατέρωθεν από τους Υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των άριστων σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν την σύγκλιση στην Κύπρο της Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X