ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα ο Χατζηγιάννης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το υφυπουργείο Πολιτισμού

24news team

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του απαντά στο δημοσίευμα της «Αλήθειας» που αναφέρει πως ο σύμβουλος του Υφυπουργού εκμεταλλεύεται κονδύλια για προσωπικό όφελος.

Η εν λόγω ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι επωφελούνται χορηγιών συγγενείς του συγκεκριμένου ατόμου στο υφυπουργείο, διευκρινίζοντας όμως πως οι επιχορηγήσεις λαμβάνονται άπο τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως συντελεστές και όχι ως αιτητές.

Καταληκτικά, η ανακοίνωση διαψεύδει τον μισθό του συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, χωρίς ωστόσο να λέει ποιος τελικά είναι ο μισθός του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης δέχεται αιτήσεις από Κοινοτικά Συμβούλια και φορείς και σημειώνει ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο, στην προκήρυξη του Προγράμματος για το 2023 τέθηκε περιορισμός, αποκλείοντας αιτητές που είχαν υποβάλει αίτηση και είχαν εγκριθεί για να λάβουν χορηγία κάτω από τα Προγράμματα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης των δύο προηγούμενων συνεχόμενων ετών.

«Τα υπό αναφορά πρόσωπα συμμετέχουν ως συντελεστές και όχι ως αιτητές»

«Ο περιορισμός αφορούσε αποκλειστικά στους αιτητές και όχι στους συντελεστές, που συμμετέχουν κάθε φορά στις εκάστοτε εκδηλώσεις» διευκρινίζει.

Αρκετές φορές, αναφέρει το Υφυπουργείο, συντελεστές συμμετέχουν σε περισσότερες από μια προτάσεις που επιλέγονται για επιχορήγηση, τόσο κάτω από το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης όσο και κάτω από άλλα χορηγικά προγράμματα και φεστιβάλ του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

Από το 2023, προστίθεται, συμμετέχει στην Επιτροπή και εξωτερικός αξιολογητής για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αξιολογήσεις.

Ως προς τις αναφορές στο δημοσίευμα σε συγγενικά πρόσωπα του Συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού, σημειώνεται ότι τα υπό αναφορά πρόσωπα συμμετέχουν στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023 ως συντελεστές και όχι ως αιτητές.

Τέλος, αναφέρεται ότι ως προς τις αναφορές στο δημοσίευμα σε συγκεκριμένο ποσό που δήθεν αντιπροσωπεύει τον μισθό του Συμβούλου, τονίζεται ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η «καταγγελία για διαφθορά και εκμετάλλευση κονδυλίων»

Να υπενθυμίζουμε ότι το δημοσίευμα της «Αλήθειας» επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει πως «καταγγελία για διαφθορά και εκμετάλλευση κονδυλίων για προσωπικό όφελος βρίσκεται ενώπιον εκπροσώπων της Βουλής και της ελεγκτικής υπηρεσίας» ενώ εν συνεχεία διευκρινίζει πως η καταγγελία αφορά σύμβουλο του Υφυπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος «από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες από το κονδύλι του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, για συνεργάτες και φίλους του, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις στενοί του συγγενείς.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης πως, «ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει εξασφαλίσει κονδύλια από άλλο υφυπουργείο για δύο συναυλίες αφιερώματα, με τη συμμετοχή και επιμέλεια του ίδιου, του στενού του συνεργάτη και των δύο πολύ στενών συγγενών του».

Εν κατακλείδι σημειώνεται ότι, «πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σύμβαση αγοράς υπηρεσιών του συμβούλου στο υφυπουργείο, ανέρχεται στις 52 χιλιάδες ευρώ το χρόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X