ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενίσχυση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού αποφάσισε ο ΠτΔ

Ενημερώθηκε για τις επτά υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί και το πόρισμά τους έχει παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία

ΚΥΠΕ

Την έμπρακτη ενίσχυση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τα μέλη της Επιτροπής το απόγευμα της Παρασκευής στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής όσο και για την πορεία των υπό εξέλιξη ερευνών, όπου υπάρχει εύλογος υπόνοια για ύπαρξη διαφθοράς, καθώς και για τις επτά υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί και το πόρισμά τους έχει παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία.

«Λόγω των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με στόχο την άμεση και πλήρη διερεύνηση υποθέσεων που αμαυρώνουν την εικόνα του αθλητισμού στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της ΕΔΠΑ, θα προχωρήσει με την ενίσχυσή της, με γραμματειακή υποστήριξη με έμπειρο λειτουργό, καθώς επίσης και σε αύξηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες για στέγαση της Επιτροπής σε ξεχωριστό κτήριο, ενώ μέσα στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στις επόμενες μέρες σε διορισμό του 5ου μέλους της Επιτροπής.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ΕΔΠΑ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στέκεται αρωγός στις εργασίες και τις προσπάθειες που καταβάλλει για εξυγίανση του κυπριακού αθλητισμού τόσο μέσω της πρόληψης όσο και μέσω της καταστολής, καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X