ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενίσχυση συμμαχίας Δημοκρατιών σε Αν. Μεσόγειο είπαν ΠτΔ - Νετανιάχου

Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Για ενίσχυση της «συμμαχίας Δημοκρατιών στην Ανατολική Μεσόγειο» έκαναν λόγο κατά τη συνάντηση τους σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες, ο κ. Νετανιάχου αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, σημείωσε ότι Ισραήλ και Κύπρος απολαμβάνουν εξαίρετες σχέσεις και έκανε λόγο για μια συμμαχία Δημοκρατιών που έχει οικοδομηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα μαζί με τις ΗΠΑ.

«Θεωρώ πως είναι μια σταθερή και υποσχόμενη συμμαχία και πρέπει να συνεχίσουμε να την αναπτύσσουμε τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία, τις υπηρεσίες πληροφοριών, την άμυνα και τη συνεργασία στα διεθνή φόρα», τόνισε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος βρίσκεται στο Ισραήλ, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη στρατηγικής φύσεως σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται στο Ισραήλ «για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις, και πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον».

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) Amir Ohana, στην Ιερουσαλήμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X