ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΥ vs Προεδρικό: Συνέχεια στην κόντρα με φόντο την προεδρική κρεβατοκάμαρα

Οι δηλώσεις Λετυμπιώτη και η απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

24news team

Η κόντρα ανάμεσα σε Ελεγκτική Υπηρεσία και Προεδρικό καλά κρατεί, αφού μετά την πρόσφατη διαμάχη σχετικά με τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος κατά τα έτη 2013-2018, έρχονται να προστεθούν οι μετακινήσεις των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπηρεσιακό όχημα, αλλά και οι αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στον ΑΝΤ1 για τον Γενικό Ελεγκτή και την «επιμονή του να εισέλθει και να επιθεωρήσει ο ίδιος το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ομολογουμένως, το δεύτερο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς το πρώτο, με τη μεταφορά των παιδιών του Προέδρο με υπηρεσιακά οχήματα έχει ήδη απαντηθεί από την Αστυνομία. Όσον αφορά τα λεγόμενα του κ. Λετυμπιώτη σχετικά με τις διαδικασίες ανακαίνισης του Προεδρικού το περασμένο καλοκαίρι, συγκεκριμένα, είπε πως ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής βρέθηκε στο Προεδρικό μέγαρο κατά την περίοδο εκείνη και «επέμενε να εισέλθει και να επιθεωρήσει ο ίδιος το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «εισήγησή μας προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα». Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση της Ελεγκτικής αναφέρει πως «στο πλαίσιο ελέγχου της δημόσιας σύμβασης που αφορούσε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στην προεδρική κατοικία στον 1ο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου, στις 6 Ιουλίου 2023, δύο λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επισκέφτηκαν, μετά από συνεννόηση, το Προεδρικό Μέγαρο για επιθεώρηση των εργασιών».

Προστίθεται ότι κατά την παρουσία τους στο χώρο έξω από το γραφείο του Πρόεδρου, όπου γίνονται οι διαπιστεύσεις των πρέσβεων και οι διαβεβαιώσεις των επισήμων, «η μία λειτουργός μας επιχείρησε να φωτογραφήσει κάποιες εργασίες που είχαν γίνει. Τότε δέχθηκε φραστική επίθεση από υπάλληλο που είναι αποσπασμένη στην Προεδρία, η οποία της ζήτησε να διαγράψει τη φωτογραφία. Μετά από αυτό, ζήτησαν από τους συναδέλφους να παραδώσουν τα κινητά τους».

Έκτοτε, οι δύο λειτουργοί, ανέβηκαν με συνοδεία στον πάνω όροφο όπου γίνονταν οι εργασίες, όπως ήταν η συνεννόηση. «Η Πρώτη Κυρία τους απαγόρευσε να εισέλθουν στους χώρους όπου είχαν γίνει εργασίες με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Οι συνάδελφοι αποχώρησαν», αναφέρει η ΕΥ.

Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Ελεγκτής να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι πρόκειται για δημόσιο έργο και ότι, λόγοι αρχής, επιβάλλουν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη/έλεγχος, αφού δεν μπορεί να δημιουργηθεί προηγούμενο ότι μπορεί να διεξάγεται δημόσιο έργο και σε αυτό να μην έχουν πρόσβαση οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και εισηγήθηκε στον Γενικό Ελεγκτή όπως, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, είναι παρόντες και οι ίδιοι. Ο Γενικός Ελεγκτής ανάφερε ότι δεν το θεωρούσε αυτό σωστό όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε. Ο Γενικός Ελεγκτής, από σεβασμό στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμφώνησε», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελεγκτικής.
η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2023. Παρόντες από την Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, η Διευθύντρια Τεχνικού Ελέγχου και οι δύο λειτουργοί που είχαν παραστεί στην επίσκεψη της 6ης Ιουλίου. Η συνάντηση έγινε στο χώρο όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Μόλις προσήλθε στο χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Ελεγκτής, ενώπιον όλων, εισηγήθηκε όπως οι δύο αξιωματούχοι παραμείνουν σε εκείνο στο χώρο ώστε στον πρώτο όροφο να ανέβουν μόνο οι υπηρεσιακοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε όπως ανεβούν και ο ίδιος με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και έγινε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΥ αναφέρει ότι «εισήγησή μας προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι, προτού εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για κάποιο πρόσωπο, τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση