ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελβετικά ΜΜΕ - Δημοσιεύουν φωτογραφία Τατάρ με ύποπτο για εγκληματικό δίκτυο

Έγινε η κορυφαία είδηση στην Ελβετία και συνακόλουθα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Φωτογραφία του Ερσίν Τατάρ με τον Εμίρ Γιαμάν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία της Ζυρίχης μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο, να στέκεται δίπλα του, δημοσίευσαν ελβετικές εφημερίδες, όπως μεταδίδουν τουρκικές εφημερίδες.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «μια μεγάλη συμμορία στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών είχε αποκαλυφθεί. Εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μεταφέρονταν τακτικά στην Τουρκία. Τα μέλη της συμμορίας έκαναν συχνά διακοπές, ξόδευαν πολυτελώς και διασκέδαζαν πολύ. Ήταν δε αρκετά άνετοι ώστε να μοιράζονται την επίσκεψή τους στον Τατάρ στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η είδηση, της Reflekt, μιας ελβετικής εφημερίδας γνωστής για τους ερευνητικούς της φακέλους, έγινε η κορυφαία είδηση στην Ελβετία και συνακόλουθα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση τις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Η επιχείρηση, όπως αναφέρουν είχε ξεκινήσει το 2019 με έφοδο σε κέντρο όπου χρησιμοποιούνταν μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών και διαπιστώθηκε ότι το ξέπλυμα χρημάτων γινόταν μέσω του συστήματος πληρωμών που ονομάζεται AntePAY. Η συμμορία σκόπευε να εξαπλώσει το δίκτυό της στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται, εμπλέκεται και Barış Boyun, ο αρχηγός της συμμορίας Daltons, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εγκληματικότητας της Τουρκίας για αρκετό καιρό. «Ξεκίνησε ως έμπορος ναρκωτικών και εκβιαστής στο Beyoğlu, έγινε διάσημος στην Κωνσταντινούπολη με τις ομάδες εκτέλεσης με μοτοσικλέτες και σύντομα έγινε «παγκόσμιος εκτελεστής» σε μια γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τη Γεωργία μέχρι την Ισπανία». Ήταν ύποπτος για τη δολοφονία του αρχηγού της σερβικής μαφίας Jovan Vukotiç στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκε και φωτογραφία της επίσκεψης του Boyun, τον οποίο αναζητά η Τουρκία με κόκκινο δελτίο, στο εστιατόριο της συμμορίας που ξέπλενε χρήματα με το AntePAY, τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ανακοινώθηκε ότι η αστυνομία της Ζυρίχης ερευνά το εγκληματικό δίκτυο από το 2019, και ότι την Πέμπτη συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 30 και 45 ετών, μεταξύ των οποίων και ο Εμίρ Γιαμάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση