ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα έκανε θάλασσα η Γιολίτη και μετά ζήτησε συγγνώμη

Γράψτε λάθος... συνεννόηση για εκποιήσεις

Στέλιος Ξιουρής

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Και σ’ αυτό το θέμα άναψαν φωτιές με την παρεξήγηση ή έστω λάθος αναφορά της Υπουργού Δικαιοσύνης ΕΜΙΛΥΣ ΓΙΟΛΙΤΗ, οι οποίες θα προκαλούσαν πυρκαγιές αν δεν επενέβαινε άμεσα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ.

Τελικά αναγνώρισε το λάθος της η κ. Γιολίτη ζήτησε συγνώμη για την συνεννόηση με τον υφιστάμενο της που μετέφερε ως θέση της Υπουργού την απόσυρση του επίμαχου και πολυθρύλητου νομοσχεδίου για την δημιουργία ειδικού δικαστηρίου χρηματοοικονομικών διαφορών.

Μετά την συνεδρία η Έμιλυ Γιολίτη δήλωσε ότι ήταν λάθος η αναφορά για απόσυρση του νομοσχεδίου, ήταν κακή συνεννόηση και το νομοσχέδιο παραμένει ενώπιον της Βουλής

Ωστόσο, η συγγνώμη της Υπ. Δικαιοσύνης προκάλεσε ευρεία αναταραχή και παραλίγο να αφήσει εκτεθειμένη Κυβέρνηση-ΔΗΣΥ που έπεισαν, ειδικότερα τους βουλευτές της ΕΔΕΚ ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού, συνδεόταν με το εν λόγω νομοθέτημα περί ειδικού δικαστηρίου.

Προφανώς όμως έπληξε την έξωθεν καλή μαρτυρία Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ που επιχειρούν να αφήσουν στους εν δυνάμει συνεργάτες-συμμάχους της αντιπολίτευσης, λόγω αμέλειας και επιπολαιότητας της ΥΠ. Δικαιοσύνης.

Η θύελλα που κατέληξε τελικά σε νηνεμία αλλά άφησε τα σημάδια της στην καριέρα και παλμαρέ της κ. Γιολίτη ξεκίνησε όταν το πρωί στην ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, τεχνοκράτης του Υπουργείου, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, στο οποίο υπάρχει πρόνοια για σύσταση ειδικού δικαστηρίου, με το οποίο θα εκδικάζονται υποθέσεις, κυρίως στις περιπτώσεις καταχρηστικών ρητρών από τις Τράπεζες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε, ουσιαστικά και την αιτία για την οποία άλλαξε στάση η ΕΔΕΚ, ώστε να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων, έσπευσαν στην Βουλή και παρακάθισαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία.

Μετά την συνεδρία η Έμιλυ Γιολίτη δήλωσε ότι ήταν λάθος η αναφορά για απόσυρση του νομοσχεδίου, ήταν κακή συνεννόηση και το νομοσχέδιο παραμένει ενώπιον της Βουλής. Πρόθεση μας, ήταν να δοθούν μερικές μέρες, ώστε να γίνουν να μελετηθούν καλύτερες πρόνοιες των τροπολογιών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απέδωσε το γεγονός σε μικροπαρεξήγηση και τέτοια συμβάντα, είπε, συμβαίνουν 100 την ημέρα. Η διευκρίνηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, αποκαθιστά το όλο θέμα.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε ότι στόχος είναι τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και ικανοποιεί τα αιτήματα των δανειοληπτών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι παραμένουν εκτεθειμένοι και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είτε ήταν παρεξήγηση, είτε δεν κατάλαβαν καλά, σημασία έχει ότι επαναλαμβάνεται η συμπεριφορά της κυβέρνησης, όπως στην υπόθεση με το ανέκδοτο του Προέδρου, για τα δύο κράτη.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, υπέδειξε ότι το ράβε ξήλωνε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας κυβερνούν. Αν δεν υπήρχε η αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη περί καλόπιστου λάθους.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου σημείωσε ότι μετά την αντίδραση όλων των κομμάτων η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα. Ο νόμος περί εκποιήσεων θα τροποποιηθεί, είτε το θέλουν, είτε όχι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου χαρακτήρισε επιεικώς απαράδεκτη την ενέργεια.

Πάντως η αστοχία της κ. Γιολίτη έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων παρασπονδιών της , όπως η αργοπορία στην ετοιμασία νομοσχεδίων κατά της διαφθοράς και αφήνει για μια ακόμη φορά εκτεθειμένη Κυβέρνηση- ΔΗΣΥ που με κόπους μόχθους και παραχωρήσεις κατάφεραν να ψηφιστεί ο προυπολογισμός.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι η Γιολίτη τα θαλάσσωσε…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση