ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είχα την ευλογία να γίνω λυκόπουλο και στη συνέχεια αεροπρόσκοπος»

Σε εκδήλωση Προσκόπων ο ΠτΔ - Οικονομική ενίσχυση επιπλέον €25 χιλ. για τον προσκοπισμό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Ανακοινώσεις

Σε εκδήλωση Προσκόπων παρευρέθηκε το Σάββατο (22/4) ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Κατά τον χαιρετισμό του, μίλησε για τα προσωπικά του βιώματα ως λυκόπουλο και αεροπρόσκοπος στο 260ο Σώμα Αεροπροσκόπων στη Γεροσκήπου. Ανακοίνωσε επίσης πως στο ποσό- που ήδη έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό- της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ, για να βοηθηθεί το έργο των Προσκόπων, από σήμερα θα προστεθούν ακόμα 25 χιλιάδες ευρώ.

Αυτούσια η ομιλία του:

Εκ μέρους και των υπολοίπων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς σας στην κυπριακή κοινωνία, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση.

Θα ήθελα να μιλήσω μέσα από προσωπικά βιώματα, αφού είχα την ευλογία και θεωρώ ήταν μια από τις πιο ορθές αποφάσεις των γονιών μου να με ενθαρρύνουν να γίνω λυκόπουλο και στη συνέχεια αεροπρόσκοπος 260ο Σώμα Αεροπροσκόπων στη Γεροσκήπου.

Και είναι τόσες πολλές οι θετικές εμπειρίες, θυμάμαι πως μέσα από τον προσκοπισμό μάθαμε την πειθαρχία, την προσφορά, τι σημαίνει εθελοντισμός, μάθαμε τότε τα νεαρά αγόρια πώς να προετοιμαστούμε για τον στρατό και οι καλύτερες εμπειρίες από τα παιδικά μου χρόνια ήταν η συμμετοχή μου στις κατασκηνώσεις των προσκόπων.

Για αυτό, στο ποσό - που ήδη έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό- της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ, για να βοηθηθεί το έργο σας, ανακοινώνω σήμερα ότι θα προσθέσουμε ακόμα 25 χιλιάδες ευρώ και θα χαρώ ιδιαίτερα να βρεθούμε να μιλήσουμε ειδικότερα για το θέμα των κατασκηνώσεων. Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι οι κατασκηνωτικοί χώροι που αξιοποιούνται από τους προσκόπους μας, έτσι ώστε να τους αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση