ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ε. Γιολίτη: Η έρευνα προκάλεσε αναστάτωση και ταλαιπωρία

Με διευκρινιστική δήλωση επήλθε η Υπουργός Δικαιοσύνης μετά και τις ραδιοφωνικές της δηλώσεις

Απαντήσεις σχετικά με το θέμα του Parody Account έδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Η υπουργός τοποθετήθηκε για την καταγγελία της στην Αστυνομία και για την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι εκπαιδευτικού από τη Λάρνακα, η οποία θεωρήθηκε ύποπτη για τον εν λόγω λογαριασμό.

Η κα Γιολίτη σημειώνοντας ότι ενώ ένας πολιτικός πρέπει να ανέχεται την κριτική αλλά να είναι έτοιμος να να δεχτεί αυτή την κριτική, «δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια», και υπεραμύνθηκε την ορθότητα της ενέργειας της.

«Ο λογαριασμός υπήρχε καιρό. Εγώ έκανα παράπονο επειδή ανάρτησαν τον πατέρα μου. Θεωρώ την οικογένεια κάτι ιερό και θα την προστατεύσω. Όφειλα να προστατεύσω τον πατέρα μου, που δεν είναι μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Μετά από μέρες η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε. Πιστεύω πως ενώ πρέπει οι πολιτικοί να είναι ανεκτικοί, είναι πολύ διαφορετικό να βλέπουμε φωτογραφία του πατέρα μας», σημείωσε.

Ταυτόχρονα έθεσε το ερώτημα αν θα άρεσε κάποιου να δει φωτογραφία του πατέρα του με «χλευαστικά σχόλια», και απάντησε ότι η ίδια προχώρησε στην καταγγελία «υπό την ιδιότητα της ως πολίτης μιας ευνομούμενης πολιτείας».

Σχετικά με το τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίστηκε την κατάσταση, η υπουργός ανέφερε ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «μπουκάρει», αλλά δεν σημαίνει ότι το όλο γεγονός ήταν ορθό.

«Δεν με ευχαριστεί ότι μπήκαν στο σπίτι συμπολίτη μας και προκάλεσαν αυτή την αναστάτωση, είτε μπήκαν είτε όχι στο σωστό σπίτι. Λυπάμαι για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε. Είναι ταλαιπωρία να ψάξουν το σπίτι ενός πολίτη, τους υπολογιστές τα κινητά του και είναι δυσανάλογη ενέργεια, σε σχέση με το τι αφορούσε η καταγγελία» ανέφερε η Έμιλυ Γιολίτη, ενώ πρόσθεσε ότι η ίδια δεν επιθυμεί να δώσει προέκταση στο θέμα.

Σε ότι αφορά τον ρόλο της στο όλο συμβάν, η υπουργός ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες καταγγελίες από πολιτικούς, «όμως δεν υπήρξε ο ίδιος θόρυβος», ενώ από την πλευρά της δεν άσκησε καμία πίεση, ούτε είχε εμπλοκή στη διαδικασία της διερεύνησης. Ανέφερε δε ότι η κατασταση της προκαλεί πικρία, καθώς η «προστασία της οικογένειας, πρέπει να είναι μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης στο κρατικό ραδιόφωνο, στην οποία η υπουργός ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν ανέφερε στις δηλώσεις της, ότι η ιδια επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία για τον χειρισμό του θέματος, όπως επίσης και ότι δεν είναι το συμπέρασμα στο οποίο πρέπει κανείς να καταλήγει. «Η Αστυνομία έδρασε, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες, τις οποίες πάντοτε ακολουθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις», καταλήγει η διευκρινιστική δήλωση της κυρίας Γιολίτη.

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χριστός Ανδρέου, παρέπεμψε στην διευκρινιστική δήλωση της κα. Γιολιτη. Ο κ. Ανδρέου τόνισε στην ιστοσελίδα μας ότι η ίδια η κα. Γιολίτη ξεκαθάρισε πως δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία μέσω των δηλώσεων της.

Πηγή: Η Καθημερινή / Επιμέλεια Νικόλας Βωνιάτης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X