ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Παραμένει υπεύθυνη δύναμη στην αντιπολίτευση

Ο νέος ρόλος του Χάρη Γεωργιάδη

24news team

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/09) το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού με την παρουσία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις αποφάσεις της Προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου. Το κόμμα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως παραμένει στον χώρο της αντιπολίτευσής, ενώ τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» ανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης μετά και την παραίτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου και τα μέλη της ηγεσίας για τρέχοντα ζητήματα, όπως ήταν οι εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό, μετά και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, τα επόμενα βήματα για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οικονομία καθώς και για τον προγραμματισμό που αφορά τις διπλές εκλογές του 2024.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, με παρεμβάσεις από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Όπως τονίστηκε, το όραμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Κύπρο μας παραμένει αναλλοίωτο και περνάει μέσα από την ορθολογική διαχείριση όλων των μεγάλων θεμάτων.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης. Θα συνεχίσει να τηρεί στάση ευθύνης, θα είναι έτοιμος να βάλει πλάτες για τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα, εφόσον η κυβέρνηση κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά και την ίδια ώρα θα ασκεί έλεγχο και κριτική εκεί και όπου απαιτείται. Με μοναδική έγνοια και πυξίδα το καλώς νοούμενο συμφέρον των συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερα για το κυπριακό, το οποίο παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εκφράστηκε η καθολική επιθυμία των μελών του Πολιτικού Γραφείου να επιτευχθεί ο διορισμός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες ουσίας, με προοπτική λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Για τις διπλές εκλογές του 2024 συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες, σύμφωνα με το καταστατικό, καθώς επίσης και η προοπτική συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Διαπιστώθηκε η θέληση όλων να εργαστούν με ζήλο και αφοσίωση, με σύμπνοια και σε συνθήκες ενότητας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Παράταξης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου επικυρώθηκε, μετά από εισήγηση της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου, ο διορισμός του κ. Χάρη Γεωργιάδη στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», η οποία παρέμεινε κενή μετά από την παραίτηση του Ιωάννη Κασουλίδη το περασμένο έτος.

Το Πολιτικό Γραφείο ενέκρινε, επίσης, τη σύσταση του Προεδρικού Συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχουν ο Επίτιμος Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο τέως Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και πρώην Υπουργοί, πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Παράταξης.

Υπήρξε κοινή η πεποίθηση πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός μπορεί και πρέπει να διατηρήσει και να ενισχύσει την πρωταγωνιστική του παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση