ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΔΗΣΥ - 100 μέλη κατέθεσαν τις απόψεις τους

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Παγκύπριου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου σχεδόν 100 σύνεδροι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για το παρόν και το μέλλον του κόμματος. Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον τέως Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον επίτιμο Πρόεδρο και τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου.

«Με τις εργασίες να διεξάγονται σε γόνιμο και παραγωγικό κλίμα, προέκυψαν προτάσεις για τα επόμενα βήματα του Δημοκρατικού Συναγερμού, μετά και την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Μαΐου, τα οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τύχουν ανάλυσης από τα αρμόδια όργανα του κόμματος», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, με εισήγηση της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα η υιοθέτηση του αποσπάσματος της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στο οποίο τονίζονται τα εξής:

«Ο ΔΗΣΥ, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού, αναλαμβάνει την ευθύνη του ως η υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση του τόπου. Πορεύεται αυτόνομος, υπερασπίζεται τις αρχές του και προασπίζει τις κατακτήσεις και τις προοπτικές του λαού μας. Αταλάντευτες προτεραιότητές μας είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και με τις ΗΠΑ, η ισχυρή οικονομία και δημοσιονομική πειθαρχία, η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, η εφαρμογή του σχεδίου Κύπρος_το Αύριο, η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού».

 Βίντεο από το πρώτο μέρος του Συνεδρίου

Παράλληλα ψηφίστηκε η τροποποίηση και αντικατάσταση του άρθρου 7.1 του Καταστατικού του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο πλέον προνοεί ότι η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των Επαρχιακών Αξιωματούχων και των Κομματικών Οργανώσεων Εξωτερικού, δύναται να διεξάγεται σε ημερομηνία άλλη από εκείνη που θα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για τους Κεντρικούς αξιωματούχους νοουμένου ότι, η εν λόγω ημερομηνία δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες από την εκλογική διαδικασία για τους Κεντρικούς Αξιωματούχους. Εφόσον εγκρίθηκε η πιο πάνω πρόνοια, η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των Επαρχιακών Αξιωματούχων και Κομματικών Οργανώσεων Εξωτερικού θα προταθεί να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου 2023.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Κύπρου, κάνοντας πράξη το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου ''Ενωμένοι. Ισχυροί, για το Αύριο'' θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και να πολιτεύεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και της Κύπρου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X