ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
16 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Δημοσκόπηση στα Κατεχόμενα: Ο τ/κ λαός στηρίζει λύση δύο κρατών

Την έρευνα της εταιρείας Redboorder που η ίδια παρήγγειλε, επικαλείται η «προεδρία» στα κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Την έρευνα της εταιρείας Redboorder που η ίδια παρήγγειλε, επικαλείται η «προεδρία» στα κατεχόμενα αναφέροντας σε γραπτή ανακοίνωση ότι λίγο πριν την μετάβαση του Ερσίν Τατάρ στην Νέα Υόρκη, μέτρησαν τον παλμό της κοινής γνώμης και πως ο «τ/κ λαός» στηρίζει την λύση δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών.

Όπως αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση, η έρευνα έγινε με δείγμα 1010 ατόμων με προσωπικές συνεντεύξεις. Δεν αναφέρεται το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της.

Στην ερώτηση «ποιο είναι το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης που κατ’ εσάς μπορεί να επιτευχθεί;» το 49,2% απάντησε «λύση που να βασίζεται σε δυο, ίσα, κυρίαρχα κράτη», το 33,1% «ομοσπονδία», το 11,3% «σύνδεση με την Τουρκία», το 4% «λύση κάτω από την δομή της Κυπριακής Δημοκρατίας», 1% συνομοσπονδία, το 0,4% «καμία» ενώ το 1% δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού από τα πιο κάτω θέματα πόσο σημαντικό για εσάς είναι...», παραθέτει πρώτα την απάντηση για τις εγγυήσεις της Τουρκίας τις οποίες το 59,2% θεωρεί «πολύ σημαντικές», «σημαντικές» τις θεωρεί το 22,8%, το 10,7% θεωρεί ότι «δεν είναι σημαντικές», το 3,6% «καθόλου σημαντικές» και το 4,4% «ούτε σημαντικές ούτε όχι».

Την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί, από τους ερωτηθέντες το 58,8% την θεωρεί «πολύ σημαντική», το 24,4% «σημαντική», το 9,9% θεωρεί ότι «δεν είναι σημαντική», το 2,6% «καθόλου σημαντική» και το 4,2% «ούτε σημαντική ούτε όχι».

Στην ερώτηση «τί εκφράζει για εσάς η Τουρκία;» το 54,1% δήλωσε «μητέρα πατρίδα», το 25,3% «φιλική και αδελφική χώρα», το 15,6% «εγγυήτρια χώρα», το 2,6% «κατοχική χώρα» και το 1,6% «τίποτα».

Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο «σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων» της «προεδρίας», Ανίλ Καγιά ανέφερε ότι δείχνουν για ακόμη μια φορά πως ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ τυγχάνει σε μεγάλο βαθμό στήριξης από τον «λαό» στην πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση