ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν κάνει πίσω ο Νικόλας για τα μισά Υπουργεία του Αβέρωφ

Το τιτίβισμα του Δηκοϊκού Προέδρου

Ανακοινώσεις

«Δεύτερη δήλωση επιτελείου @AverofCY μέσα σε 24 ώρες χωρίς καμία διάψευση για την πρόταση του 50-50%. Αλλά κατά τ´άλλα εξακολουθούμε να παραμένουμε μίασμα, φόβητρο και «αχταρμάς»… Τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, με τις ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν μεταξύ ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ να συνεχίζονται με αφορμή και τη χθεσινή συνέντευξη του δηκοϊκού Προέδρου.

Η νέα δήλωση ΔΗΣΥ για κρυφές συμφωνίες και εκλογές

Σε δηλώσεις προχώρησε την Δευτέρα (5/12) η Εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου αναφορικά με τις κρυφές συμφωνίες και τις εκλογές. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ ενός υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ενός κόμματος, είναι φυσιολογικό. Το περίεργο είναι η συμφωνία αυτή να παραμένει στο σκοτάδι, κρυμμένη από τους πολίτες. Όπως κάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.»

 Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Το να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ ενός υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ενός κόμματος, είναι φυσιολογικό. Το περίεργο είναι η συμφωνία αυτή να παραμένει στο σκοτάδι, κρυμμένη από τους πολίτες. Όπως κάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.  

Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν το αποτέλεσμα που θα έχει η όποια επιλογή τους. Ψηφίζοντας Αβέρωφ Νεοφύτου, το αποτέλεσμα είναι Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημοκρατικός Συναγερμός. Δηλαδή ικανότητα, σταθερότητα, αποφασιστική και υπεύθυνη ηγεσία.

Ψηφίζοντας Ανδρέα Μαυρογιάννη το αποτέλεσμα είναι το ΑΚΕΛ και οι πολιτικές που έφεραν τη χώρα στη χρεωκοπία. Ψηφίζοντας Νίκο Χριστοδουλίδη, παίρνεις Νικόλα Παπαδόπουλο. Ο οποίος δήλωνε από την επαύριον των βουλευτικών, ότι το ΔΗΚΟ θα βρίσκεται οπωσδήποτε στην επόμενη κυβέρνηση, με κάθε τρόπο.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο πιο αδύναμος κρίκος σε αυτή την κοινοπραξία.

Η Κύπρος χρειάζεται σταθερότητα, διαφάνεια και ασφάλεια, χωρίς ρίσκα, πειράματα και υποκρισίες. Και τη σταθερή πορεία της χώρας μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορεί να την εγγυηθεί.

Χθες, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την συνέντευξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «αυτός που επίμονα αποκρύβει τη συμφωνία διαμοιρασμού εξουσίας που έκανε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μίλα για διαφάνεια».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που από την επόμενη των βουλευτικών εκλογών δήλωνε πως το 2023 θα ήταν κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, σήμερα παριστάνει τον ανήξερο και δηλώνει πως αυτές είναι πρακτικές άγνωστες σε αυτόν.

Ο υπέρμαχος της τοξικότητας, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 και που δεν είχε κανένα ενδοιασμό να ρίξει τη χώρα στα βράχια παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της σταθερότητας.

Αυτός που επίμονα αποκρύβει τη συμφωνία διαμοιρασμού εξουσίας που έκανε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μίλα για διαφάνεια.

Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε και το Δημοκρατικό Κόμμα αναφορικά με την συνέντευξη του Νικόλα Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι, «ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανεπίσημες επαφές που είχαν, πρότεινε στο ΔΗΚΟ τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές και μάλιστα αυτό, χωρίς καν να συζητηθούν οι οποιεσδήποτε πολιτικές θέσεις».

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι όντως «ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανεπίσημες επαφές που είχαν, πρότεινε στο ΔΗΚΟ τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές και μάλιστα αυτό, χωρίς καν να συζητηθούν οι οποιεσδήποτε πολιτικές θέσεις.»

«Για το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «δεν έχουν σημασία οι καρέκλες και η νομή της εξουσίας. Σημασία για εμάς έχουν οι πολιτικές θέσεις. Τόσο εγώ προσωπικά, τότε στην ομιλία μου ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα καθημερινά, δηλώνουμε γιατί πιστεύουμε στον Νίκο Χριστοδουλίδη, γιατί συμφωνούμε με τις πολιτικές του θέσεις και γιατί θεωρούμε πως η δική του υποψηφιότητα μπορεί να πάρει τη χώρα μπροστά»    

Ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε για ακόμη μια φορά τα περί οποιασδήποτε μυστικής συμφωνίας τονίζοντας ότι «το πλαίσιο συνεργασίας με τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι το ίδιο το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη», το οποίο όπως είπε, «φιλοδοξούμε να καταστεί πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας, σε μια συμφωνία του ίδιου του κ. Χριστοδουλίδη με τον κυπριακό λαό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, χαρακτήρισε άριστη την μέχρι τώρα συνεργασία με τον κ. Χριστοδουλίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι όπως πρέπει να είναι μία συνεργασία ενός κόμματος με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι η ενότητα προϋποθέτει συνεργασία και συμμετοχή όλων καθώς η επομένη μέρα των εκλογών θα επιτρέψει την οικοδόμηση ενός καλού κλίματος προς όφελος του τόπου και του λαού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X