ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεδομένη παγκύπρια και απασχολεί κατ΄ αποκλειστικότητα η εγκληματικότητα»

Τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

ΚΥΠΕ

Η εγκληματικότητα και η τελευταία αύξηση της εγκληματικότητας είναι δεδομένη ανά το παγκύπριο, όχι μόνο στην Πάφο, και μας απασχολεί κατ΄αποκλειστικότητα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης επισκεπτόμενος την Πάφο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ο κ. Χαρτσιώτης αναφέρθηκε ερωτηθείς σχετικά, στην αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας γενικότερα, θέματα, όπως είπε, που τους απασχολούν κατά αποκλειστικότητα τις τελευταίες ημέρες, ενώ σημειώνοντας ότι η Αστυνομία κάνει το καθήκον της, είπε πως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Πάταξη βίας στα γήπεδα

Σε σχέση με την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προβεί σε διάφορες δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, το περιεχόμενο των οποίων μιλά από μόνο του, σημείωσε ο κ. Χαρτσιώτης. Ως Πολιτεία, συνέχισε, «θα αναμένουμε τις αποφάσεις της ΚΟΠ και μετά θα τύχουν ανάλογης επεξεργασίας και ανάλογων αποφάσεων».

Υποστελέχωση Αστυνομίας

Αναφορικά με το θέμα της υποστελέχωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως δεν αφορά μόνο της Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, αλλά είναι πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σε κάποιο σημαντικό βαθμό ολόκληρη η αστυνομική δύναμη. Πρόσθεσε πως βρίσκονται στη θέση, εντός του 2024 να υπάρξει καλύτερη στελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων μεταξύ των οποίων και της Πάφου.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως εντός του 2024 αναμένεται να υπάρξει στελέχωση με έναν αριθμό περίπου της τάξεως των 500 αστυνομικών, είτε, όπως είπε, είναι ειδικοί είτε είναι συμβασιούχοι είτε απόφοιτοι της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Συνάντηση με Δήμαρχο Πάφου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως χθες συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας. Ο κ. Φαίδωνος, «μας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες, κάποια στοιχεία, κάποια δεδομένα και κάποιες πληροφορίες», είπε, προσθέτοντας ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας πήρε τις σχετικές σημειώσεις του και καθηκόντως έχει αναλάβει να τα εξετάσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και προσοχή όλα αυτά τα στοιχεία που έχει δώσει ο κ. Φαίδωνος, συμπλήρωσε.

Εξήγησε ακόμη πως είναι κάποια θέματα, είτε λέγεται έγκλημα είτε ναρκωτικά, για τα οποία δεν είναι σε θέση για λόγους ασφάλειας να ανακοινώσει. Πρόσθεσε πως έχουν ήδη ανακοινώσει σε επίσημο επίπεδο κάποια μέτρα τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για τη βία στα γήπεδα.

Υπάρχουν στην ανακοίνωση εκείνη και μέτρα για τα οποία δυστυχώς για λόγους εσωτερικής ασφάλειας δεν γίνεται να ανακοινωθούν, συμπλήρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως σε αυτό το στάδιο δεν θέλει να επεκταθεί σε οτιδήποτε άλλο πέραν της επίσημης ανακοίνωσης που έχει εκδώσει η Αστυνομία Κύπρου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη πως τα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και δεν είναι μέτρα που αφορούν την κάθε επαρχία ξεχωριστά αλλά αφορούν το έγκλημα ανά το παγκύπριο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. Η επίσκεψη αυτή αποσκοπεί, ανέφερε, στο να τύχει πλήρους ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Πάφο σε επίπεδο Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην ΑΔΕ Πάφου συνέχισε, άκουσε θέματα, προβλήματα, εισηγήσεις ώστε να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα και να προβούν στην συνέχεια στις ανάλογες αποφάσεις και μεταρρυθμίσεις και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε πως «η Αστυνομία κάνει το καθήκον της, υπηρετεί τον τόπο στον καλύτερο δυνατό βαθμό» χωρίς ωστόσο, συνέχισε, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. «Ο ρόλος μου είναι αφού ακούσω εισηγήσεις και προβλήματα και σε συνεργασία με τον Αρχηγό να προβούμε στις όποιες διορθωτικές κινήσεις για την ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του αστυνομικού δυναμικού του τόπου μας και για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ιδίως μετά την έξαρση του εγκλήματος και της βίας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση