ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δ. Δημητρίου: Να διερευνηθεί το δημοσίευμα για χρηματοδότηση ΑΚΕΛ από ρωσικό λόμπι

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστολή προς τον Επίτροπο Διαφάνειας και Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρη Πογιατζιή, απέστειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Δημήτρης Δημητρίου, εκφράζοντας την ανησυχία του για το δημοσίευμα του OCCRP με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2023 σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι και η Κύπρος, όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή του ΑΚΕΛ και τονίζει ότι η περαιτέρω διερεύνηση του εν λόγω δημοσιεύματος από την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της διαφθοράς αποτελεί αναγκαιότητα.

«Η αποκατάσταση του ονόματος της πατρίδας μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο από τη διάψευση, αν δεν ισχύουν, τέτοιων δημοσιευμάτων. Aν παρ΄ ελπίδα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα από τη δική σας έρευνα, είναι πιστεύω υπηρεσία χρήσιμη προς τους πολίτες και τον τόπο. Η διαφάνεια έχει ως στόχο ακριβώς να γνωρίζουν οι πολίτες ποια συμφέροντα εξυπηρετεί έκαστος πολιτικός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας», προσθέτει.

Ο κ. Δημητρίου σημειώνει καταληκτικά ότι «κρίνεται σκόπιμο ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφήνουν υπόνοιες για διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να τυγχάνουν διερεύνησης. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι η εικόνα της πατρίδας μας δεν θα πλήττεται από καταγγελίες που επιτρέπουν να διαμορφωθεί μια εσφαλμένη αντίληψη για τον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X