ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλού πανηγύρια και αλλού προβληματισμός

Έκλεισαν στις 18:00 οι κάλπες

24news team

Ο κύβος ερρίφθη, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας επέλεξαν ποιοι θα τους εκπροσωπούν στην Βουλή μέχρι και το 2026.


 Διαβάστε εδώ τα όσα έγιναν μέχρι τις 18:00


Σήμερα διεκδίκησαν την ψήφο των 557.589 πολιτών, 658 υποψήφιοι, με στόχο να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που είχαν δικαίωμα ψήφου είναι κατά 14.674 μεγαλύτερος απ΄ αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2016 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που υπήρξε σε εθνικές εκλογές στην Κύπρο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα. Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για τη 12η κατά σειρά εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των μελών της κυπριακής Βουλής, που γίνεται από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Live Αποτελέσματα 

21:12 - Α. Θεολόγου: Ο λαός έχει επιλέξει την διαφθορά τη διαπλοκή και τα σκάνδαλα

Επιβράβευση των κομμάτων "που είναι μπλεγμένα στα σκάνδαλα της διαπλοκής και της διαφθοράς" από τον κόσμο, θεωρεί ότι δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών η Γενική Συντονίστρια του κινήματος «Αλλαγή Γενιά» Άννα Θεολόγου, σημειώνοντας ότι η ίδια θέλει να πιστεύει ότι το κίνημα θα παραμείνει και θα διεκδικήσει όσα ζητά ως αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου.

«Ο λαός έχει μιλήσει. Φαίνεται ότι έχει επιλέξει την διαφθορά, τη διαπλοκή και τα σκάνδαλα και αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας», είπε η κ. Θεολόγου σε δηλώσεις της απόψε.

Εμείς, ανέφερε, «δώσαμε τον αγώνα μας, ένα αγώνα έντιμο, με ήθος και με μετριοπάθεια». Δείξαμε, πρόσθεσε, «στον κόσμο τις προτάσεις μας στα προβλήματα της κοινωνίας και στα όσα αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα».

21:07 - Δήλωση Μ. Γιωργάλλα

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Παραμένουμε στις επάλξεις για να διεκδικήσουμε όσα ανήκουν στην πατρίδα.

21:00 - Χ. Θεοπέμπτου: Περιμέναμε υψηλότερα ποσοστά

Με τις δημοσκοπήσεις περιμέναμε υψηλότερα ποσοστά. Είμαστε μικρό κόμμα και είχαμε υποστεί ανελέητο πόλεμο από τους άλλους. Όμως παραμένουμε δυνατοί για νέους αγώνες μέσα στη Βουλή. Είμαι περήφανος για ότι κάνουμε στη Βουλή και θα συνεχίσουμε δυνατά όπως και πιο πριν. Μπαίνουμε στη Βουλή είτε τους αρέσει είτε όχι.

20:50  - Άντρος Κυπριανού: Δεν καταφέραμε να πείσουμε - Θα αναλάβω ευθύνες

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Το σεβόμαστε και θα το μελετήσουμε. Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για την αλλαγή στον τόπο. Θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα, πρόσθεσε.

20:40 - Πιθανόν αύξηση μια έδρας για ΔΗΣΥ εκτιμά η Πινδάρου

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πως ο ΔΗΣΥ όχι μόνο διατηρεί τις έδρες του στη Βουλή, αλλά πιθανότητα να τις αυξήσεις κατά μια, σύμφωνα με πηγή της Πινδάρου.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η τοξικότητα που υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, πως γύρισε μπούμερανγκ κατά του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναμένεται να προβεί μετά τις 9 σε δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ αριθμός νεαρών κυρίως οπαδών του κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του και πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες του ΔΗΣΥ.

20:36 - Τρισευτυχισμένος ο Καρογιάν - Πανηγύρια στο επιτελείο

20:17 - Αβέρωφ: Να κάτσει η μπίλια πρώτα

Στα γραφεία του ΔΗΣΥ επέστρεψε στις 8 απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νεοφύτου είχε μεταβεί μετά τις 19.30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κληθείς να προβεί σε μια πρώτη δήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών όπως ανακοινώνονται, ο κ. Νεοφύτου απάντησε: "Να κάτσει η μπίλια πρώτα" και παρέπεμψε στην τρίτη κατανομή των εδρών.

20:04 - Exit Polls - Λευκωσία: Αυτοί μπαίνουν στη Βουλή

19:59 - Κατσουφιασμένοι στο ΑΚΕΛ - Παράπονο για τα αποτελέσματα

19:52 - Ψήφισε... «όχι στην κάρτα οπαδού»

19:45 - Στο Προεδρικό μετέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

19:34 - Πρώτη εκτίμηση κυβέρνησης: Αξιοσημείωτη ήττα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ

Η πρώτη πολιτική εκτίμηση του προεδρικού είναι πως αυτή τη στιγμή καταγράφεται μία αξιοσημείωτη ήττα καθώς δεν κεφαλαιοποιεί την φθορά της διακυβέρνησης αλλά χάνει σημαντικές δυνάμεις.

19:22 - «Έπηξαν» στην κίνηση μετά τις βουτιές στον Πρωταρά και τους έφταιξαν οι εκλογές

19:21- Αισιοδοξία στο ΕΛΑΜ

Πηγή από το ΕΛΑΜ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την ανακοίνωση και των δημοσκοπήσεων εξόδου, επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας ως προς το τελικό αποτέλεσμα, μιας και καταδεικνύεται αύξηση των ποσοστών του κόμματος, το οποίο ενδεχομένως - όπως ειπώθηκε - αναδειχθεί 4η πολιτική δύναμη εντός Βουλής.

Όπως λέχθηκε, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, παρακολουθεί με στενούς του συνεργάτες τη ροή των αποτελεσμάτων και αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ γύρω στις 9.00 το βράδυ.

19:16 - Στο Προεδρικό με τους συνεργάτες του ο Πρόεδρος

Στο Προεδρικό έσπευσαν οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Μαζί τους ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου Ανδρέας Χατζήκυριάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετούν τα δεδομένα και τα ποσοστά και δεν αποκλείεται να γίνει δήλωση από το Προεδρικό.

19:15 - Γύρω στο 12% η εκτίμηση για τα ποσοστά του ΔΗΚΟ

Γύρω στο 12%, ή στο πάνω σκέλος των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls), είναι η εκτίμηση αξιωματούχων του ΔΗΚΟ για το τελικό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ στέλεχος του ΔΗΚΟ, αναμένεται η ροή των αποτελεσμάτων από τα αστικά κέντρα προκειμένου αν υπάρξει σαφής ένδειξη για τα τελικά ποσοστά.

Η εκτίμησή είναι γύρω στο 12% και εν πάση περιπτώσει στο πάνω σκέλος των exit polls και υπό προϋποθέσεις και χωρίς απώλεια έδρας, ανέφερε κομματικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι πιο καθαρά στοιχεία για την πορεία του κόμματος θα διαφανούν όταν η καταμέτρηση φτάσει πέριξ του 20%.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2016 η εκτίμηση των δημοσκοπήσεων εξόδων έδωσε χαμηλότερο ποσοστό από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

19:03 - Γύρισαν την πλάτη στις εκλογές οι Λεμεσιανοί! Μεγάλη η αποχή

18:57 - Συγκρατημένη αισιοδοξία για αυξημένη κοινοβουλευτική παρουσία στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η παρουσία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα έχουν διευρυμένη παρουσία στη νέα Βουλή εξέφρασε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων κάλπης (exit polls) η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Έφη Ξάνθου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Ξάνθου διατηρώντας κάθε επιφύλαξη καθώς τοποθετήθηκε σε αποτελέσματα exit polls «είπε ότι παρατηρούμε μια αύξηση στα ποσοστά του Κινήματος «και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίζεται διευρυμένη κοινοβουλευτική παρουσία στη νέα Βουλή».

Η κ. Ξάνθου ανέφερε ότι η αποχή λυπεί και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε τη διαπίστωση αυτή, κάλεσμα για να προωθήσουμε με αυξημένο ζήλο την οριζόντια ψηφοφορία».

18:52 - Το 70,35% προσήλθε στην κάλπη στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Ομαλά ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου και σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας, σύμφωνα με την Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, προσθέτοντας πως στην επαρχία Πάφου ψήφισε το 70,35% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.Σύμφωνα με την εκτίμηση της Εφόρου εκλογών Πάφου τα αποτελέσματα στην επαρχία θα ξεκαθαρίσουν γύρω στις 21:00 το βράδυ ενώ η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές των συνδυασμών θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

18:46 - Ρευστό το αποτέλεσμα, μακρά η νύχτα, η πρώτη αντίδραση του ΑΚΕΛ

«Το αποτέλεσμα είναι ρευστό, η νύχτα θα είναι μακρά» είναι το πρώτο σχόλιο από την Εζεκία Παπαϊωάννου, όπου ο Γενικός Γραμματέας Αντρος Κυπριανού βρίσκεται στο γραφείο του με συνεργάτες και δεν αναμένεται να κάνει άμεσα δηλώσεις, καθώς θεωρείται από τα exit polls πως «το αποτέλεσμα είναι ρευστό».

Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή για να γίνει πρόβλεψη για τις έδρες που θα καταλάβει το ΑΚΕΛ, όπως λέχθηκε, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πού θα τερματίσει η πρόβλεψη των exit polls για τα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι συγκρατημένοι στο ΑΚΕΛ, όπως αναφέρθηκε, καθώς το κόμμα μπορεί να πάρει είτε το υψηλότερο είτε το χαμηλότερο ποσοστό και αντίστοιχα ο ΔΗΣΥ. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου πιστεύουν ότι «η διαφορά είναι μικρή».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναμένεται ότι θα προβεί σε δηλώσεις όταν το αποτέλεσμα ξεκαθαρίσει.

18:36 - Συγκρατημένα αισιόδοξη η ΕΔΕΚ, που μελετά τα αποτελέσματα, δεν αναμένονται πριν τις 21:00 δηλώσεις

Μάχη στήθος με στήθος θα διεξαχθεί μεταξύ Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, σε σχέση με την 4η έδρα και την είσοδο στη 3η κατανομή, συνάγεται από τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

18:32 - Συγκρατημένα αισιόδοξοι στον ΔΗΣΥ μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων exit polls

"Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα καθώς εξελίσσονται", ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του κόμματος. Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα προβεί σε δήλωση πριν την τελική καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σημειώνεται πως ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στο γραφείο του, στον ΔΗΣΥ, μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες από όπου και παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.

18:13 - Σοκ και δέος στους μεγάλους - Eυτυχία στους μικρούς από Exit Polls

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση