ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το λογότυπο για τα 20 χρόνια ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.

Το λογότυπο θα αποτελέσει το κυρίαρχο στοιχείο της οπτικής ταυτότητας όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις

Το λογότυπο για τα 20χρονα της ένταξης της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια παρουσιάστηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Το λογότυπο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα αποτελέσει το κυρίαρχο στοιχείο της οπτικής ταυτότητας όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) την 1η Μαΐου 2024.

Όπως είναι διακριτό, το λογότυπο έχει έναν μοντέρνο, λιτό σχεδιασμό. Το αριστερό μισό του σχεδίου καταλαμβάνεται από τα αρχικά «EU» (τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης - European Union στα αγγλικά) σε μπλε χρώμα, το οποίο συμβολίζει το κυρίαρχο χρώμα της σημαίας της ΕΕ. Το δεξί μισό του σχεδίου χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πάνω μέρος αναγράφεται ο αριθμός «20» και στο κάτω η λέξη «CYPRUS» (Κύπρος) με τα χρώματα της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο αριθμός «20» είναι γραμμένος με πορτοκαλί χρώμα που συμβολίζει τον χαλκό που υπήρχε σε αφθονία στο νησί, ενώ η λέξη «CYPRUS» είναι γραμμένη με το πράσινο των κλάδων ελαίας που συμβολίζει την ειρήνη.

Κατά την πρόποσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην επέτειο των εικοσάχρονων της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, μεταξύ άλλων, είπε: «Φέτος συμπληρώνουμε 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Η επέτειος αυτής, καθώς και η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας αποτελούν μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Να αναλογιστούμε όλα όσα έχουμε επιτύχει από κοινού αυτά τα 20 χρόνια, ενισχύοντας την ένωσή μας και να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον, προκειμένου να εκπληρώσουμε το κοινό μας όραμα για μια ακόμα πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X