ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα ονόματα που… παίζουν για το Υπουργικό

Οι σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη

24news team

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του νέου Υπουργικού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ετοιμάζει την σύνθεση των εκλεκτών του που θα τον πλαισιώνουν ευελπιστώντας στην επίτευξη των στόχων του. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει με ορισμένα πρόσωπα να «παίζουν» σε όλα τα σενάρια που έχουν μέχρι στιγμής ακουστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας σίγουροι για υπουργοποίηση θεωρούνται οι Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, Μαρίνα Χατζημανώλη, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Αναστασία Παπαδοπούλου, Αλέξης Βαφειάδης και Κλέα Παπαέλληνα.

Μυστήριο μπορεί να θεωρηθεί η θέση για το Υπουργείο Εξωτερικών για την οποία δεν έχει διαρρεύσει κανένα όνομα.

Από την άλλη στο νευραλγικό πόστο του Υπουργείου Οικονομικών αν και διέρρευσαν ονόματα τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού αν και παραμένει έμπιστος του νέου Προέδρου ο Κρις Πατσαλίδης, πρώην τραπεζίτης της Τράπεζας Κύπρου, θα έχει, όπως όλα δείχνουν, επιτελικό ρόλο στο Προεδρικό.

Ο Πρόεδρος θέλει να έχει επιτελικό ρόλο το Προεδρικό και προς αυτό θα το στελεχώσει με άτομα της εμπιστοσύνης του και με οδηγίες την επίβλεψη του κυβερνητικού έργου.

Όσον αφορά το Υπουργείο Εργασίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θέλει άτομο της πλήρους εμπιστοσύνης του.

Να σημειωθεί ότι ο φίλος του νέου Προέδρου, Κώστας Καδής δεν θα είναι στο σχήμα αφού επιστρέφει στη θέση του ως πανεπιστημιακός ενώ θέσεις που θα καλύψει ο κος Χριστοδουλίδης είναι τόσο ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και αυτή της ΚΥΠ αφού ο Κυριάκος Κούρος επιστρέφει στα καθήκοντά του ως Πρέσβης.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος θέλει να έχει επιτελικό ρόλο το Προεδρικό και προς αυτό θα το στελεχώσει με άτομα της εμπιστοσύνης του και με οδηγίες την επίβλεψη του κυβερνητικού έργου.

Ανοικτή επικοινωνία ο κος Χριστοδουλίδης διατηρεί με τον πρώην υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, η υπουργοποίηση του οποίου, ωστόσο, θεωρείται δύσκολη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνει πως, τουλάχιστον, το μισό Υπουργικό θα προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς και τον ΔΗΣΥ.

Εν κατακλείδι, σημαντικό είναι να σημειωθεί πως πονοκέφαλος για τον νέο Πρόεδρο είναι το ποιος θα αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας το οποίο όπως θεωρεί είναι αυτό με τα μεγαλύτερα ζητήματα την δεδομένη στιγμή.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση