ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τις εκλογές ΔΗΣΥ και ρίχνει καρφιά ο Φαίδωνας

Η σχετική ανακοίνωση

«Οι εκλογές πρέπει να είναι εξόχως πολιτική διεργασία. Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για διεκδίκηση κομματικού αξιώματος στον ΔΗΣΥ,» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο Δήμαρχος Πάφου, αφήνει μάλιστα αιχμές, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το πολιτικό κλίμα εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως διαμορφώνεται σήμερα, δεν επιτρέπει να ακουστούν όλες οι αλήθειες και η επιλογή του κατευνασμού και της διαχείρισης σε μικρή κλίμακα είναι αυτό που θα επικρατήσει. Την ίδια ώρα, υποβολή υποψηφιοτήτων με σκοπιμότητες είναι ότι χειρότερο και εκτιμώ ότι δεν το αποφύγαμε.»

Δείτε αναλυτικά

Είχα εκδήλωση την πρόθεση μου πριν από 15 μέρες να διεκδικήσω την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στο εκλογικό συνέδριο του προσεχούς Μάιου. Μέσα από τις επαφές μου με απλά μέλη αλλά και αξιωματούχους του κόμματος διαπίστωσα την μεγάλη αγωνία που υπάρχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να παραμείνει ενωμένος και να επανέλθει ως κόμμα σε μια πορεία ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης για να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια κυρίως πίσω από κλειστές πόρτες αλλά μερικές φορές και δημόσια έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό περιβάλλον στον Δημοκρατικό Συναγερμό πολύ δύσκολο. Με αυτά τα δεδομένα πολιτικοί της νέας γενιάς έχουν ρόλο να διαδραματίσουν και οφείλουν να είναι παρόν σε πολιτικές και εκλογικές διεργασίες .
Το δικό μου ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ακριβώς ψηλαφώντας όλα αυτά που συμβαίνουν στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Έχω αντιληφθεί όμως ότι παρόλο που τα δύσκολα δεδομένα είναι μπροστά μας, την ίδια ώρα πολύ δύσκολα θα γίνουν σωστές αξιολογήσεις και θα γίνουν σωστές επιλογές. Η προσπάθεια κάποιων να φέρουν μέσα στις πολιτικές διεργασίες τον διαχωρισμό για αυτούς που βρέθηκαν στην μεριά των νικητών στις προεδρικές εκλογές και σε “φιλοαριστερούς”, εκτιμώ ότι ζημιώνει ανεπανόρθωτα την συνοχή του κόμματος . Ως επίσης και η μεγάλη συζήτηση που προωθείται σκοπίμως από κάποιους για τον ρόλο του κόμματος έναντι της νέας κυβέρνησης επισκιάζοντας τούτη την ώρα την ουσιαστική συζήτηση για τις πραγματικές ανάγκες του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Επειδή ως πολίτικος δεν συνηθίζω να κρύβω αλήθειες και θα ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω σε όλα αυτά προτάσσοντας αυτό που θεωρώ πολιτικά ορθό, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, έχω αποφασίσει να αποσύρω το ενδιαφέρον μου για διεκδίκηση οποιουδήποτε κομματικού αξιώματος στην παρούσα πολιτική συγκυρία. Πιστεύω ότι το πολιτικό κλίμα εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως διαμορφώνεται σήμερα, δεν επιτρέπει να ακουστούν όλες οι αλήθειες και η επιλογή του κατευνασμού και της διαχείρισης σε μικρή κλίμακα είναι αυτό που θα επικρατήσει. Την ίδια ώρα, υποβολή υποψηφιοτήτων με σκοπιμότητες είναι ότι χειρότερο και εκτιμώ ότι δεν το αποφύγαμε. Εύχομαι στην νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, αμέσως μετά τις εκλογές, να μπει στην διαδικασία για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την απόλυτη εξυπηρέτηση του Δημόσιου Συμφέροντος και με πλήρη αποκλεισμό ιδιοτελών πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.
Προσωπικά θα παραμείνω όπως πάντοτε στην μεριά των πολιτικών που δεν διστάζουν ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους να υπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας και το κοινό καλό μέσα από καθαρό πολιτικό λόγο αλλά και θα συνεχίσω όπου και αν βρεθώ να μετουσιώνω τα λόγια σε πράξεις και τις ιδέες σε έργα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X