ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαντά στον Τσίγκη ο πρόεδρος του ΚΟΑ - «Ξεφεύγεις, σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα»

Αυτούσια η ανάρτηση του προέδρου του ΚΟΑ, κ. Γιάννη Ιωάννου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Γιάννης Ιωάννου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στις κατηγορίες του κ. Χρίστου Τσίγκη αναφορικά με τα πυρά που εξαπέλυσε ο δεύτερος, σε Προεδρικό και κ. Ιωάννου, σχετικά με τη μη στήριξη της δικής του υποψηφιότητας για τη δημαρχία Στροβόλου. Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Τσίγκη «αδύνατη και χωρίς προοπτική», ενώ τον κάλεσε να «συνέλθει και να πάψει να βλέπει φαντάσματα».

Αυτούσια η ανάρτηση

Κύριε Χρίστο Τσίγκη. Ξεφεύγεις. Ο λόγος που έχασες είναι απλούστατος. Ήσουνα μια επιλογή χωρίς προοπτική από τη αρχή και μη εκλέξιμος. Σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα και δείξε πολιτικό ήθος αναγνωρίζοντας στη ήττα σου τα δικά σου λάθη και παράλληλα να συγχαρείς το νέο δήμαρχο όπως έπραξε με πολιτικό ήθος ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ο οποίος χωρίς κανένα κόμμα πίσω του-μόνος με τους φίλους του που παρά πολλούς από αυτούς τους γνωρίζεις και εσύ-δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στο Σταύρο Σταυρινίδη χωρίς να χύνει δηλητήριο γιατί έχασε.

Όσο αφορά εμένα προσωπικά. Γνώριζες και γνωρίζεις τη προσωπική μου σχέση και αδελφική φιλία με το Ανδρέα. Να σε υπενθυμίσω ότι με σένα γνωρίστηκα κάπου στο Λονδίνο σε φοιτητικές εκλογές το 1998 όταν ήσουν ο πρόεδρος της Αναγέννηση και μας έκαναν τα κονε οι Χάρης Γεωργιαδης, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Χάρης Φωτίου και Ανδρέας Χριστοφορίδης.
Γνωρίζεις ακόμη ότι στήριξα το Ανδρέα και στις προηγούμενες εκλογές όταν δεν υπήρχε… Χριστοδουλίδης. Δεν θέλω να υιοθετήσω τη παροιμία ότι… άλλου σε τρώει και άλλου κνιθεσαι… Στη πολιτική υπάρχουν νίκες αλλά υπάρχουν και ήττες. Στη ήττα όμως πρέπει να είμαστε μεγαλόψυχοι….

Όσο αφορά το ΚΟΑ καλύτερα άστο γιατί δεν σε παίρνει. Δεν θα με κρίνεις εσύ αλλά η ίδια η κοινωνία στη βάση των έργων, των διαδικασιών που ακολουθώ, των λαθών και παραλείψεων μου και επεδίωξα και επιζητώ αυστηρή κριτική για να γίνομαι καλύτερος.

Είσαι πολύ μικρός όμως να απειλάς ότι δεν θα περνούν από τη Βουλή τα κονδύλια του ΚΟΑ επειδή δεν σε υποστήριξα…
Τελειώνοντας…ναι…έκανα ανάρτηση στο τοίχο μου για αποφάσεις συνδιαλλαγής για να πάρεις το χρίσμα του υποψηφίου, έγραψα για μια καταστροφική επιλογή και το αποτέλεσμα της Κυριακής επιβεβαίωσε πανηγυρικά τη δημοσίευση αυτή. Δεν θα επανέλθω απλά φιλικά σου λέω.

Σύνελθε και πάψε να βλέπεις φαντάσματα. Έχασες γιατί Ήσουνα αδύνατη υποψηφιότητα και κυρίως γιατί πολλοί από τους υποψήφιους των κομμάτων που σε στήριξαν υποστήριξαν τις άλλες δυο υποψηφιότητες. Κυρίως δε υπήρξαν διαρροές και από το ίδιο σου το κόμμα…

Η απάντηση Προεδρικού

Υπενθυμίζεται, πως η απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης δόθηκε χθες, Τετάρτη (12/06) και στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» του ΣΠΟΡ FM 95.00. Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του κ. Τσίγκη για τη στάση του Προεδρικού και του περίγυρου του Προέδρου για την υποψηφιότητά του, όπως και για τις αναφορές πως η ΔΗΠΑ βγαίνει χαμένη από τη συγκυβέρνηση, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι «ο κ. Τσίγκης δεν πολεμήθηκε, τουλάχιστον δεν έχει διαπιστώσει κάτι τέτοιο».

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίγκης, να λέει ότι υπάρχει συμμορία», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βλέπει κάτι μεμπτό στη συνεργασία ΠτΔ - ΔΗΠΑ και πάντα θα υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Τέλος, είπε «δεν γίνεται να μιλά εναντίον του άλλου με αυτό τον τρόπο, προσθέτοντας ότι δεν είναι υπόλογος σε κανένα για το τι ψηφίζει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντωνίου εδώ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση