ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρίστου: «Κατά συνείδηση, αλλά όχι ΑΚΕΛ»

Ανοίγει τα χαρτιά του για τον Β' γύρο ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Όπως ανέφερε, στάλθηκε το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ και στους δύο υποψηφίους, με τον κύριο Χριστοδουλίδη να καταθέτει το πολιτικό του πρόγραμμα, κάτι που όπως είπε ο κος Χρίστου δεν τους ικανοποίησε. Από την άλλη, ο κος Μαυρογιάννης, επέλεξε να μην απαντήσει καθόλου, «επιβεβαιώνοντας την πλήρη υποταγή του στις προσταγές της ηγεσίας του ΑΚΕΛ», σημείωσε ο κος Χρίστου.

Τα δεδομένα εξετάστηκαν από την κεντρική επιτροπή της παράταξης, στη χθεσινή πολύωρη συνεδρία. Ο κος Χρίστου κάλεσε όσους τον υποστήριξαν, την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουν κατά συνείδηση, σημειώνοντας ωστόσο πως η συνείδησή τους, δεν τους επιτρέπει να αφήσουν στα χέρια του ΑΚΕΛ τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Την περασμένη Κυριακή οι πολίτες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Σεβόμενοι την λαϊκή ετυμηγορία, όπως προαναγγείλαμε αποστείλαμε και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους κοινή επιστολή με δώδεκα ερωτήματα.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε καταθέτοντας το δικό του πολιτικό πρόγραμμα.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν μας ικανοποίησε. Υπάρχει χάσμα απόψεων σε καίρια πολιτικά ζητήματα.

Από την άλλη ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης επέλεξε να μην απαντήσει στην επιστολή μας.

Κατ’ αυτό τον τρόπο δυστυχώς επιβεβαίωσε την πλήρη υποταγή του στις προσταγές της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Ανάλογη αντιδημοκρατική συμπεριφορά εντοπίζεται μόνο σε σοβιετικού τύπου ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα οποία οδηγήθηκαν μέσα από τους αγώνες των ίδιων των λαών τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τα δεδομένα εξετάστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή της Παράταξής μας στην διάρκεια της πολύωρης μας συνεδρίας.

Ως υπεύθυνη Πατριωτική Παράταξη καλούμε τους ανθρώπους που με ελεύθερη βούληση στήριξαν την δική μας υποψηφιότητα, την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η συνείδηση μας όμως, και η αγωνία μας για το μέλλον του τόπου, δεν μας επιτρέπουν να αφήσουμε στα χέρια του ΑΚΕΛ την διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με πυξίδα των αποφάσεων μας σε κάθε περίσταση το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας, συνεχίζουμε τον αγώνα παραμένοντας αμετακίνητοι επί των θέσεων και των αρχών μας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X