ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αννίτα – «Θυμηθήκαμε την Τετάρτη το απόγευμα ότι θέλουμε να κάνουμε debate»

Χαρακτηρισμοί και επίθετα σίγουρα δεν υπηρετούν την ενότητα γιατί πρέπει να την κάνουμε και βίωμα και εξαρτάται από τη δική μας στάση και συμπεριφορά, ανέφερε η κ. Δημητρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν ανέμενα τους όποιους χαρακτηρισμούς, δήλωσε η κ. Αννίτα Δημητρίου μετά την αρνητική απάντηση της στη διεξαγωγή debate. Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε «μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία για ενότητα, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον εγώ προσωπικά, πραγματικά για την ενότητα. Και όλο αυτά, χαρακτηρισμοί και επίθετα σίγουρα δεν υπηρετούν την ενότητα γιατί πρέπει να την κάνουμε και βίωμα και εξαρτάται από τη δική μας στάση και συμπεριφορά. Δεν ανέμενα τους όποιους χαρακτηρισμούς, θέλω να είμαι ειλικρινής».

Όσον αφορά το debate η κ. Δημητρίου τόνισε «και αν πραγματικά υπήρχε η θέληση για debate που δεν λέω ότι δεν υπήρχε αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνει αυτό έγκαιρα. Γιατί αντιλαμβάνεστε όταν την Τετάρτη ή χθες υπάρχει εισήγηση για debate και αύριο είναι οι εκλογές εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ωφέλιμος χρόνος δεδομένου ότι είχαμε το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, είχαμε τις κηδείες που και οι δύο είχαμε ακυρώσει τις όποιες τελικές συγκεντρώσεις για να μπορέσουμε ακριβώς να συμπαρασταθούμε και στις οικογένειες και να κάνουμε αυτό που πρέπει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Και από τη Δευτέρα το απόγευμα επαναδημοσιοποιήσαμε και οργανώσαμε τις συγκεντρώσεις μας με δέσμευση προς τον κόσμο. Δεν μπορώ για ακόμα μια φορά να ακυρώσω τις τελικές συγκεντρώσεις γιατί θυμηθήκαμε την Τετάρτη το απόγευμα ότι θέλουμε να κάνουμε debate μεταξύ μας, σάμπως και έχουμε εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέλη της ίδιας ομάδας είμαστε, έχουμε την ίδια ιδεολογία και τις ίδιες θέσεις, αυτές εκπροσωπούμε από την πρώτη στιγμή που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή άρα δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να συνομιλήσουμε, είναι με τον κόσμο μας».

Για το ποια θα είναι η σχέση τους την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Δημητρίου είπε «όπως ήμασταν, συνάδελφοι, συναγωνιστές. Δεν ήταν τυχαίο ότι συνειδητά επέλεξα όλο αυτό το διάστημα να μην προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό, να μην προβώ σε κανένα αφορισμό και καμία ισοπέδωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X