ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αννίτα: Δεν διεκδικήσαμε και ούτε ποτέ θελήσαμε να αποδίδουμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης

Τι είπε για την κάθοδο Κουεγιάρ

ΚΥΠΕ

Η κάθοδος της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε την Κυριακή στο Πελένδρι προς τιμήν των ηρώων της ΕΟΚΑ 1955-1959, Στυλιανού Λένα, Σωτήρη Τσαγγάρη και Δημητράκη Χριστοδούλου.

"Τα γεωπολιτικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται και οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε άλλο παρά ευνοούν τις παγωμένες διενέξεις. Μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας, λοιπόν παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία στο Κυπριακό", είπε η κ. Δημητρίου.

"Δεν ισχυριζόμαστε ότι απλά και μόνο με την κάθοδο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, η Τουρκία θα άρει την απαράδεκτη απειλητική ρητορική της ή θα σταματήσει τις συνεχείς προσπάθειες δημιουργίας νέων τετελεσμένων. Είναι όμως ένα θετικό πρώτο βήμα", τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Και αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρόσθεσε, "είναι ο σωστός χειρισμός του εθνικού μας θέματος και οι μελετημένες διπλωματικές κινήσεις, ούτως ώστε να δείξουμε την αποφασιστικότητα και τη βούλησή μας για συνολική δίκαιη διευθέτηση στο Κυπριακό, προς όφελος ολόκληρου του λαού μας, στη βάση πάντα του συμφωνημένου πλαισίου, της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ".

Εν συνεχεία, η κ. Δημητρίου είπε ότι "η συλλογικότητα και ο συντονισμός κινήσεων εκ μέρους όλων των πολιτικών δυνάμεων επιβάλλονται, προκειμένου να αναστρέψουμε το αφήγημα της Άγκυρας που δυστυχώς εντέχνως κατάφερε να περάσει στη διεθνή κοινότητα, ότι έχουμε και εμείς ευθύνη, ότι δεν επιτεύχθηκε λύση στο Κυπριακό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε από τον διεθνή παράγοντα τη δυσπιστία και την πολιτική των ίσων αποστάσεων".

Είναι τώρα ακριβώς εκείνη η κομβική στιγμή, τόνισε, "που δεν πρέπει να χαθούμε μέσα στις έριδες, τις σκοπιμότητες και τις προσωπικές ατζέντες, αλλά να επιδοθούμε σ’ έναν άνευ προηγουμένου διπλωματικό αγώνα, για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, κάθε ακτίδα φωτός, αναζητώντας δυνατούς συμμάχους, προκειμένου να διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας και να προχωρήσουμε ένα βήμα πάρα πέρα, που θα μας φέρει πιο κοντά στην απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας".

"Τιμούμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της Διγενή. Αυτό για μας στον ΔΗΣΥ είναι μια διαρκής εσωτερική διαδικασία, ευγνωμοσύνης και αναβάπτισης στα ιδανικά και τους αγώνες του έθνους", σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι "δεν διεκδικήσαμε και ούτε ποτέ θελήσαμε να αποδίδουμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης". Όπως είπε, "ο κυπριακός ελληνισμός έχει και μνήμη και κρίση και μπορεί να διακρίνει ποιοι πραγματικά τιμούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές μας και ποιοι τον καπηλεύονται στην προσπάθειά τους να διαβάλουν, να διχάσουν και να παραπληροφορήσουν. Δεν θα τους ακολουθήσουμε από σεβασμό στους ήρωές μας!"

"Συνεχίζουμε όπως εμείς ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας με πολιτικό ήθος και απόλυτη ειλικρίνεια, πάνω από όλα", υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση