ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναχώρησε το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα (vid)

Τι αναφέρει η ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο

ΚΥΠΕ

Aναχώρησε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί για τη Γάζα το πλοίο Open Arms με 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που αποτελείται από ξηρά τροφή, νερό και ιατρικά αναλώσιμα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αμάλθεια».

Πριν τις 8.30 το πλοίο μετακινήθηκε στο σημείο του λιμανιού όπου βρισκόταν η πλατφόρμα με την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία προσδέθηκε στο πλοίο, ξεκινώντας το ταξίδι που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 2 περίπου μέρες.

Η ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ έγραψε ότι αναχώρησε η βοήθεια των περίπου 200 τόνων τροφής (ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες με λαχανικά και πρωτεΐνη). Αναφέρει ότι μαζί με την βοήθεια των ΗΑΕ και του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα εργάζεται για να στείλει όση περισσότερη βοήθεια είναι δυνατή με πλοία.

Πρόεδρος για «Αμάλθεια»: Είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους

«Το ταξίδι «Αμάλθεια», είναι ένα ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς, και μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Κυπριακού Θαλάσσιου Διαδρόμου για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα απέπλευσε. Είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο «X» o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση