ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοίνωσε Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης για το Κυπριακό η Αννίτα

Στόχος να ενημερωθούν οι πολίτες για το περιεχόμενο της συμφωνημένης βάσης λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

ΚΥΠΕ

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία έλαβε χώρα σήμερα το Επαρχιακό Συνέδριο Κερύνειας ενόψει και των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων της 10ης Ιουνίου. Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στους πρόσφυγες μας και στους αγώνες για επιστροφή, που είναι όπως σημείωσε η αληθινή παρακαταθήκη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε εκτενώς στους εγκλωβισμένους και στους Μαρωνίτες, εφόσον όπως τόνισε είναι εδραιωμένες και στέρεες οι σχέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού διαχρονικά και από την ίδρυσή του με τη Μαρωνίτικη κοινότητα. Τις σφυρηλάτησε με την αγάπη του, με τα έργα του και τη δράση του ο Γλαύκος Κληρίδης, ο ιδρυτής της παράταξής μας, τόνισε χαρακτηριστικά, και σημείωσε την υλοποίηση προγραμμάτων και αιτημάτων που διαχρονικά είχε η κοινότητα και έγιναν πράξη από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αναφερόμενη στην προσφυγική πολιτική, η κ. Δημητρίου υπενθύμισε ότι επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη υπήρξε αναδιαμόρφωση της Προσφυγικής Πολιτικής και προώθηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης του προσφυγικού κόσμου, όπως η τιτλοποίηση των προσφυγικών οικιών, η δημιουργία Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, η παροχή στεγαστικής βοήθειας και η διαγραφή προπολεμικών χρεών. Επίσης επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, αναγνωρίστηκε η ιδιότητα του Πρόσφυγα στους Εκ Μητρογονίας Πρόσφυγες. Χαρακτηρίζοντας τη λύση του κυπριακού ως την πιο ριζοσπαστική αλλαγή στην Προσφυγική Πολιτική, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι ως τότε ο προσφυγικός κόσμος απαιτεί Ισότιμη κατανομή βαρών και αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του, ώστε να παραμείνει ζωντανός φορέας που συντηρεί τις ρίζες μας.

Γι’ αυτό και αντιδράσαμε άμεσα, ανέφερε η κ. Δημητρίου, μαζί με τους προσφυγικούς φορείς, στην πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών ν’ αντλήσει κεφάλαια από τα έσοδα που προκύπτουν μέσω του τέλους 0,4% επί των πωλήσεων ακινήτων και μετοχών.

Αναφερόμενη στο κυπριακό η κ. Δημητρίου τόνισε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός ξεκινά μια πρωτοβουλία ενημέρωσης προς την κοινωνία για το περιεχόμενο της συμφωνημένης βάσης λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Μια παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Κλείνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε ότι ολοκληρώνοντας τις εσωκομματικές διαδικασίες η παράταξη προχωρά ενωμένη και δυνατή στην επόμενη μέρα και θα συνεχίσει να είναι η μεγάλη, πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση