ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ – «Το ζήτημα των συμβούλων πρέπει να ρυθμιστεί μια για πάντα»

«Οι σύμβουλοι επί Αναστασιάδη ξεπέρασαν τους 100»

Ανακοινώσεις

Μέσα από ανακοίνωση του, το ΑΚΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, βαδίζει στα χνάρια του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού αφ’ ενός δεν εκπλήσσει, αφ’ ετέρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το ζήτημα των συμβούλων στην Προεδρεία, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία θα συνεχίσει να προκαλεί την κοινωνία μέχρι να τερματιστούν οι πρακτικές των τελευταίων χρόνων. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, βαδίζει στα χνάρια του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού αφ’ ενός δεν εκπλήσσει, αφ’ ετέρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο επί Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και επί Δημήτρη Χριστόφια, μόνο 2-3 σύμβουλοι προσλήφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των αντίστοιχων θητειών, οι οποίοι είχαν τα απαιτούμενα προσόντα και προορίζονταν μόνο για τις ανάγκες της Προεδρίας. Οι όποιες άλλες ανάγκες καλύπτονταν με αποσπάσεις δημόσιων υπαλλήλων και όχι νέες προσλήψεις.

Αντίθετα, η διακυβέρνηση Συναγερμού ξεσάλωσε με μαζικές προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών. Οι σύμβουλοι επί Αναστασιάδη ξεπέρασαν τους 100, όχι μόνο στο Προεδρικό αλλά και σε Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Αυτή η κατάχρηση είναι που οδήγησε την Ελεγκτική Υπηρεσία να απαιτεί επιτακτικά νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος αλλά και τη Βουλή -με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων- να ασκεί αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις δαπάνες για τους συμβούλους της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Μάλιστα, η κοινωνία θυμάται επίσης την εξωφρενική μεθόδευση να μονιμοποιήσουν από την πίσω πόρτα στο Δημόσιο τέσσερεις τέτοιους συμβούλους/συνεργάτες.

Το ζήτημα των συμβούλων πρέπει να ρυθμιστεί μια για πάντα με νομοθετική ρύθμιση. Το ΑΚΕΛ έχει ήδη πάρει πρωτοβουλία στη Βουλή για ετοιμασία πρότασης νόμου που να ρυθμίζουν οριστικά και ολοκληρωμένα το ζήτημα. Αναμένουμε την ανταπόκριση της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X